Porkkanakakkua ja porkkanannaatteja
Resepti ja kuva: Satu Saunio, Kamomillan konditoriaAnnoksia: 10

Porkkanakakku

Vuoan rasvaamiseen ja jauhottamiseen

  • vegaanista margariinia (ks. täältä lista) tai öljyä
  • korppujauhoja

Taikina

  • 5 dl porkkanaraastetta (hienolla terällä raastettua)
  • 2 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 1 1/2 dl miedon makuista öljyä (kuten tavallista rypsiöljyä)
  • 3 dl fariinisokeria (tiiviisti mittaan pakattuna)
  • 1 rkl kanelia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl neilikkaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa

Kuorrute

  • 100 g maustamatonta vegetuorejuustoa (esim. Violife, Oatly* tai Sheese)
  • 50 g vegaanista margariinia
  • 3 dl tomusokeria
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria

Pinnalle

  • 1/2 dl pähkinämurskaa

Rasvaa ja jauhota 24-senttinen kakkuvuoka. Raasta porkkanat. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sekoita kauramaito, rypsiöljy, fariinisokeri, kaneli, suola ja neilikka. Siivilöi toiseen kulhoon vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja ruoka sooda ja sekoita ne hyvin. Lisää jauhot nesteiden sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi porkkanaraaste. Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.

Kaada taikina vuokaan ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 45 minuuttia. Peitä kakku leivinpaperilla puolen tunnin jälkeen, jotta sen pinta ei pala. Kakku on kypsä, kun siihen työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen sen kuorruttamista.

Notkista soijatuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää margariini, tomusokeri sekä vaniljajauhe ja sekoita tasaiseksi, hieman valuvaksi kuorrutteeksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele lopuksi pähkinärouheella.

Säilytä valmis kakku jääkaapissa.

 

*Oatlyn vegetuorejuusto on yleisimmin saatavilla, mutta se on rakenteeltaan melko pehmeää. Sekoita tomusokeri sen joukkoon varoen, jotta siitä ei tule liian löysää.

 

Vinkkejä:

  • Jos et saa käsiisi vegaanista tuorejuustoa, voit myös jättää sen pois ja laittaa sen tilalle margariinia.
  • Jos haluat paistaa kakun uunipellillä, tee taikina kaksinkertaisena. Paistoaika on tällöin n. 35 minuuttia. 

Soijaton versio: Käytä nesteenä esimerkiksi kauramaitoa ja kuorrutteessa Violifen tuorejuustoa. Kuorrutteen voi tehdä myös Oatlyn kauratuorejuustosta, mutta tällöin tomusokerin määrää saattaa joutua lisäämään, jotta kuorrute ei jää liian löysäksi.

Pähkinätön versio: Jätä pähkinämurska pois. Voit koristella kakun raastetulla sitruunan kuorella tai vaikka sokerimassasta tehdyillä pienillä porkkanoilla.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles