Porkkanakakkuvälipalakeksit
Nämä terveelliset välipalakeksit sopivat hyvin myös niin kiireiselle kuin rauhallisemmalle aamupalalle. Jos et ole aikaisemmin käyttänyt kvinoaa, niin on hyvä huomioida, että se turpoaa noin kolminkertaiseksi keitettäessä.
Huomioi käyttäessäsi öljykasvien siemeniä, kuten muun muassa pellavansiemeniä, ruokaviraston niille antama käyttösuositus.
- 2 rkl pellavansiemeniä + 6 rkl vettä
- 1 iso banaani
- 1 dl maapähkinävoita
- 1 dl omenasosetta
- 0,5 dl vaahterasiirappia
- 2,3 dl kaurajauhoja
- 2,3 dl kaurahiutaleita
- 1 tl kanelia
- 2,3 dl porkkanaraastetta
- 1 dl keitettyä kvinoaa
- Saksanpähkinöitä ja rusinoita
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Sekoita isossa kulhossa pellavansiemenet ja vesi ja anna niiden tekeytyä hetki. Lisää sekaan muussattu banaani, maapähkinävoi, omenasose ja vaahterasiirappi. Sekoita joukkoon kaurajauho, kaurahiutaleet ja kaneli. Kääntele vielä sekaan porkkanaraaste, kvinoa, rouhitut saksanpähkinät ja rusinat. Lusikoi 1,5 rkl taikinaa per keksi pellille ja paina litteämmäksi haarukalla. Paista 20 minuuttia. Säilytä jäähtyneet keksit ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa 3-5 päivää tai pakastimessa.
Gluteeniton versio: Käytä gluteenittomia kaurahiutaleita ja -jauhoja.