Resepti: Kamomillan konditoriaAnnoksia: 20

Pullat

  • 2 1/2 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 25 g tuorehiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
  • 1/2 tl suolaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 100 g vegaanista margariinia (ks. lista täältä)
  • n. 8 dl vehnäjauhoja

Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja murenna sen sekaan hiiva. (Mikäli käytät kuivahiivaa, lämmitä kauramaito hieman lämpimämmäksi.)

Lisää joukkoon suola, sokeri, kardemumma, osa vehnäjauhoista sekä pehmeä margariini. Lisää taikinaan jauhoja käsin vaivaten niin paljon, että taikina on kimmoisaa eikä se enää tartu käsiin.

Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota puolisen tuntia vedottomassa paikassa.

Vaivaa taikina uudelleen ja muotoile pulliksi. Jos teet korvapuusteja, kaulitse taikina levyksi, voitele margariinilla ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kääri rullalle ja leikkaa paloiksi. Jos teet pyöreitä pikkupullia, jaa taikina osiin ja pyörittele palloiksi. Silmäpullat valmistuvat siten, että palloon painetaan kolo, joka täytetään margariinilla ja sokerilla.

Anna pullien kohota puolisen tuntia. Voitele kohonneet pullat halutessasi sokerivedellä tai vaniljasoijavanukkaalla tai jätä ne kokonaan voitelematta. Paista 225 asteessa pullien koosta riippuen 8–14 minuuttia eli kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin. Jos jätit pullat voitelematta, voit peittää ne leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jotta ne eivät pala.

Vinkki: Lisää pullanvoiteluvinkkejä voit lukea täältä. Tekstissä on myös kuvasarja eri tavoin voidelluista pullista.

Gluteeniton versio: Täältä löydät reseptin gluteenittomalle pullataikinalle.

Soijaton versio: Käytä nesteenä kaura-, riisi- tai muuta kasvimaitoa paitsi soijamaitoa.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT