Runebergintortut

6 annosta
  • 1 1/2 dl rypsiöljyä*
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 1/2 dl omena- tai päärynäsosetta
  • 1/2 tl karvasmanteliaromia
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vadelmahilloa
  • 1 tl vettä
  • n. 1 dl tomusokeria

Öljyä ja jauhota torttuvuoat. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.

Sekoita öljy, fariinisokeri, omenasose, karvasmanteliaromi ja suola. Sekoita ensin toisessa kulhossa vehnä-, manteli- ja korppujauhot, kardemumma sekä leivinjauhe ja yhdistä ne sen jälkeen nesteiden kanssa.

Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa n. 22 minuuttia. Tortut ovat valmiit, kun niihin työnnetty tikku tulee ulos puhtaana. Anna torttujen jäähtyä 5 minuuttia ja irroita ne varovasti vuoista. Jäähdytä hyvin.

Leikkaa torttuihin veitsellä kolot ja täytä kolot vadelmahillolla. Sekoita tomusokeri sekä vesi tahnaksi ja pursota sillä hillon ympärille rengas.

*Mikä vain maultaan mieto öljy käy. Kylmäpuristettu rypsiöljy maistuu hyvin voimakkaasti, joten sitä ei ole suositeltavaa käyttää.

Vinkki: Jos paistat tortut muffinssivuoissa runebergvuokien sijasta, saat n. 10 leivosta. Paistoaika on muutaman minuutin lyhyempi ja saatat tarvita mainittua enemmän hilloa ja tomusokerikuorrutusta.

Gluteeniton versio: Gluteenittoman runebergintortun reseptin löydät täältä.

Runebergintorttuja tarjottimella