Shepherd's pie linsseistä
Resepti: Elina Innanen, Chocochili-blogi (kuva: Vegaanihaaste)
Linssikastike
- iso nokare margariinia (ks. lista täältä)
- 2 sipulia
- 2 isoa valkosipulinkynttä
- 3 pientä porkkanaa
- 2 lehtisellerin vartta
- 4 dl vihreitä linssejä
- 2 tl timjamia
- 2 laakerinlehteä
- 1 kasvisliemikuutio
- n. 7 dl vettä
- 1 dl punaviiniä
Perunapäällys
- noin kilo perunoita
- 2–2 1/2 dl kaurakermaa
- iso nokare margariinia
- suolaa
Kuori ja leikkaa sipulit ja valkosipuli. Paloittele porkkanat ja selleri. Kuullota sipuleita margariinissa hetki, lisää sitten kasvikset ja anna hautua noin 10 minuuttia.
Huuhtele linssit ja lisää ne kasvisten joukkoon. Lisää laakerinlehdet, timjami, kasvisliemikuutio, vesi ja punaviini. Anna kiehua, kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää vettä pikkuhiljaa keittämisen aikana, jotta linssiseos ei jää liian vetiseksi.
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Kaada osa vedestä pois, lisää kaurakerma, margariini sekä suola ja soseuta. Älä pihistele rasvan ja suolan määrässä!
Levitä linssiseos uunivuoan pohjalle ja lisää päälle perunasose. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta saa hiukan väriä.
Vinkki: Voit jättää punaviinin pois reseptistä.
Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta kaurakermaa.