Sienirisotto
Tämä reseptin risotto on rakenteeltaan hieman kermaisempi kuin soijasuikalerisoton johtuen vegaanisesta parmesaanijuustosta, mutta molemmat ovat maukkaita. Risoton voi tarjoilla sellaisenaan tai lisukkeena.
- 6 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/2 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 100 g herkkusieniä
- 2 dl risottoriisiä
- 1 dl valkoviiniä
- Sitruunamehua
- Suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 rkl vegaanista margariinia (ks. lista täältä)
- 1 dl vegaanista parmesaanijuustoa
- Timjamia
Kuumenna pienessä kattilassa vesi ja lisää sekaan kasvisliemikuutio, sekoittele silloin tällöin miedolla lämmöllä kunnes kasvisliemikuutio on liuennut veteen ja siirrä syrjään. Hienonna toiseen kattilaan sipuli ja valkosipuli sekä siivuta sienet ja paista niitä oliiviöljyssä 5 minuuttia.
Lisää riisi ja paahda hetki. Lisää joukkoon viiniä ja lämmintä lientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää enemmän nestettä vasta kun aikaisempi on imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes kaikki liemi ja viini on käytetty.
Aikaa risoton kypsymiseen kuluu noin 20 minuuttia. Lisää sekaan margariini, sitruunanmehu, suola, pippuri ja parmesaani. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Ennen tarjoilua koristele tuoreella timjamilla.