Kaksi soijarouhekebakkoa, perunasalaattia ja rosmariinin oksa lautasella.
Resepti ja kuva: Jere Nieminen, Vegaanin kotiruokakirja. Moreeni 2010.Annoksia: 6

Soijarouhekebakot

  • 1 pieni tai puolikas sipuli
  • 1 kiinteä peruna (n. 80 g)
  • 2 1/2 dl tummaa soijarouhetta
  • 2 dl kaura- tai soijakermaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 1/2 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 2 tl rosmariinia
  • 1 1/2 tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • 6 puista tai metallista varrastikkua
  • rypsiöljyä paistamiseen

Jos käytät puisia varrastikkuja, anna niiden liota vedessä vähintään puoli tuntia.

Hienonna sipuli. Kuori ja raasta peruna raastimen hienoimmalla terällä. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna taikinan vetäytyä noin 5 minuuttia.

Muotoile taikinasta napakasti puristellen kebakkoja ja aseta varrastikut niiden sisään.

Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista kebakot kauniin ruskeiksi joka puolelta. Tarjoile heti.

Vinkki: Kebakot voi myös grillata. Kebakot voi voidella grillauskastikkeella. Näet listan vegaanisista kastikkeista täältä.

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soija- tai riisikermaan.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles