![Suklaamoussea ja pähkinöitä lasikulhossa](/static/80fb0bfc13e3d8477aa64ed91eb0a628/ef94e/suklaamousse%2520uusi_0.jpg)
Suklaamousse
- 50 g vegaanista suklaata
- 1 prk vaahtoutuvaa vegevispiä (Oddlygood Easy Whipping, Fazer Aito kauravispi, Oatly iMat Visp tai Alpro Whipping)
- maun mukaan tomusokeria, vaniljajauhetta tai -sokeria ja suolaa
- koristeluun suolapähkinöitä, vadelmia tai kookoslastuja
Sulata suklaa, vaahdota jääkaappikylmä kasvikerma ja sekoita ne yhteen.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria, vaniljajauhetta ja ripaus suolaa.
Jaa annoskulhoihin ja koristele!
Vinkki: Jos haluat suklaisempaa moussea, käytä 100 g suklaata. Moussesta voi myös tehdä jäädykettä pakastamalla sitä annoskulhoissa tunnin verran.
Gluteeniton versio: Käytä Oddlygood Easy Whippingiä, Fazer Aito kauravispiä tai Alpro Whipping soijavispiä.
Soijaton versio: Käytä Oddlygood Easy Whippingiä, Fazer Aito kauravispiä tai Oatly iMat Vispiä. Jos käytät Planti Creamy Dessert kauravispiä, käytä sitä kaksi purkkia, sillä siitä tulee vähiten vaahtoa.
Pähkinätön versio: Jätä suolapähkinät pois. Voit koristella jälkiruoan rouhitulla suklaalla tai vaikkapa vadelmilla.