Suklaamousse

4 annosta
  • 50 g vegaanista suklaata
  • 1 prk vaahtoutuvaa soijakermaa tai 2 prk vaahtoutuvaa kaurakermaa
  • maun mukaan tomusokeria, vaniljajauhetta tai -sokeria ja suolaa
  • koristeluun suolapähkinöitä, vadelmia tai kookoslastuja

Sulata suklaa, vaahdota jääkaappikylmä kasvikerma ja sekoita ne yhteen.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria, vaniljajauhetta ja ripaus suolaa.

Jaa annoskulhoihin ja koristele!

Vinkki: Jos haluat suklaisempaa moussea, käytä 100 g suklaata. Moussesta voi myös tehdä jäädykettä pakastamalla sitä annoskulhoissa tunnin verran.

Gluteeniton versio: Soijavispi ei sisällä gluteenia. Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä

Soijaton versio: Tällä hetkellä perusruokakaupoissa on saatavilla vain Alpron soijavispiä ja Plantin kauravispiä. Planti on syksyllä 2017 muuttanut koostumustaan ja markkinoilla voi vielä olla soijalesitiiniä sisältävää tuotetta. Lue siis tuoteseloste ennen ostamista. Jotkin erikois- ja ekokaupat myyvät SoyaToo!-merkkisiä riisi- ja kookosvispejä. 

Suklaamoussea ja pähkinöitä lasikulhossa