Suklaamoussea ja pähkinöitä lasikulhossa
Resepti ja kuva: Satu Saunio, Kamomillan konditoriaAnnoksia: 4

Suklaamousse

  • 50 g vegaanista suklaata
  • 1 prk vaahtoutuvaa vegevispiä (Oddlygood Easy Whipping, Fazer Aito kauravispi, Oatly iMat Visp tai Alpro Whipping)
  • maun mukaan tomusokeria, vaniljajauhetta tai -sokeria ja suolaa
  • koristeluun suolapähkinöitä, vadelmia tai kookoslastuja

Sulata suklaa, vaahdota jääkaappikylmä kasvikerma ja sekoita ne yhteen.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria, vaniljajauhetta ja ripaus suolaa.

Jaa annoskulhoihin ja koristele!

Vinkki: Jos haluat suklaisempaa moussea, käytä 100 g suklaata. Moussesta voi myös tehdä jäädykettä pakastamalla sitä annoskulhoissa tunnin verran.

Gluteeniton versio: Käytä Oddlygood Easy Whippingiä, Fazer Aito kauravispiä tai Alpro Whipping soijavispiä.

Soijaton versio: Käytä Oddlygood Easy Whippingiä, Fazer Aito kauravispiä tai Oatly iMat Vispiä. Jos käytät Planti Creamy Dessert kauravispiä, käytä sitä kaksi purkkia, sillä siitä tulee vähiten vaahtoa.

Pähkinätön versio: Jätä suolapähkinät pois. Voit koristella jälkiruoan rouhitulla suklaalla tai vaikkapa vadelmilla.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles