Täytekakkupohja
- 3 dl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1 1/2 dl rypsiöljyä*
- 2 dl omena- tai päärynäsosetta
- 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl leivinjauhetta
- 6 dl vehnäjauhoja
- 3 dl vissyä
Levitä leivinpaperi uunipellille ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita sokeri, suola, rypsiöljy, omenasose ja vaniljajauhe. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kaada puolet jauhoista nesteiden sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu jauho sekä vissy ja sekoita tasaiseksi. Muutama pieni paakku taikinassa ei haittaa, joten älä sekoita liian kauan, jotta taikina ei sitkostu ja jotta vissyn kuplat eivät pääse karkaamaan.
Kaada taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 30 minuuttia. Kakkupohja on valmis, kun se on pinnaltaan kauniin värinen ja siihen työnnettyyn tikkuun tai veitseen ei jää ulosvedettäessä taikinaa.
Leikkaa kakku sopiviin osiin, kostuta, täytä ja kuorruta. Täältä löydät paljon reseptejä ja vinkkejä kakun kostuttamiseen, täyttämiseen ja kuorruttamiseen.
*Kaikki miedonmakuiset öljyt käyvät. Kylmäpuristettu rypsiöljy maistuu liikaa läpi, joten sitä ei suositella tähän.
Gluteeniton versio: Täältä löydät gluteenittoman kakkupohjan reseptin.