Tofu poke bowl
Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsiAnnoksia: 4

Tofu Poke Bowl

  • 3 dl raakaa puuroriisiä
  • 300 g savutofua

Kastike:

  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 tl sriracha-kastiketta
  • (2 cm pätkä inkivääriä raastettuna)

Salaatti:

  • 250 g vihreitä soijapapuja (löytyvät usein kaupan pakkasesta nimellä edamame)
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 kurkkua
  • pieni punasipuli
  • 2 suurta lehtikaalin lehteä
  • 1 avokado

Ota soijapavut sulamaan hyvissä ajoin. Keitä riisi ohjeen mukaan.

Sillä aikaa kun riisi kiehuu valmista kastike ja salaatti. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset pienessä kulhossa ja laita se jääkaappiin maustumaan. Valmista salaatti. Pese ja raasta porkkanat tai leikkaa niistä ohuita suikaleita. Pilko kurkku, kuori punasipuli ja leikkaa siitä ohuita kaaria. Poista lehtikaalista lehtiruodit ja pilko suupaloiksi. Halkaise avokado, lusikoi hedelmäliha ja pilko suupaloiksi. Kuumenna edamamepavut ja sekoita ne lopuksi salaatin joukkoon. 

Pilko tofu suupaloiksi. Laita riisi valumaan siivilään, huuhdo se pikaisesti kylmällä vedellä ja valuta ylimääräinen vesi pois huolellisesti. Kokoa annos lusikoimalla ensin kulhon pohjalle riisiä. Asettele päälle tofua ja lusikoi kastiketta sekä riisin, että tofun päälle. Lisää päälle vielä kunnon annos salaattia ja nauti! Voit halutessasi koristella annoksen seesaminsiemenillä.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles