Kuvassa on valkoisessa kulhossa suklaavanunkasta, joka on koristeltu suklaapaloilla ja punaisilla marjoilla. Näitä on myös pöydällä kulhon vieressä.
Resepti ja kuva: Aino-Kaisa Sihtola ja Noora Laine-Müller: Koko perheen vegaaninen välipalakirja, Readme.fi 2022Annoksia: 4

Tofu-suklaavanukas

  • 500 g silken eli pehmeää tofua
  • 100 g vegaanista, tummaa suklaata
  • 2 rkl vaahterasiirappia (tai muuta makeutusta)
  • ripaus suolaa
  • n. 4 rkl kaakaojauhetta (määrä riippuu suklaan vahvuudesta)
  • tarjoiluun marjoja

Ota tofu huoneenlämpöön n. 30 min ennen vanukkaan valmistamista.

Sulata suklaa varovasti mikrossa n. 30 sekuntia kerrallaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Laita silken tofu (ilman paketin nestettä) tehosekoittimeen. Lisää makeutus sekä suola ja sekoita tasaiseksi.

Kaada suklaa tofumassan joukkoon samalla koko ajan sekoittaen. Sekoita tasaiseksi. Lisää kaakaojauhetta erissä, kunnes massa on mieluisen väristä ja makuista.

Kaada suklaavanukas neljään pieneen kulhoon ja laita jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.

Tarjoile marjojen kanssa.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles