Tofukiusaus

4 annosta
  • 500 g peruna-sipulisekoitusta
  • 1 pkt kylmäsavutofua
  • 2 tl kuivattua tai 1 ruukku tuoretta tilliä
  • 1/2 tl sitruunapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/8 tl valkopippuria
  • 2 1/2 dl kaurakermaa (tai 2 dl kaurakermaa + 1/2 dl vettä)

Kaada peruna-sipulisekoitus uunivuokaan. Leikkaa tofu pieniksi suikaleiksi, hienonna tilli ja lisää ne sekä mausteet vuokaan. Kaada mukaan myös kaurakerma ja sekoita kaikki ainekset tasaiseksi.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 60 minuuttia. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.

Tarjoile esimerkiksi salaatin kera.

Vinkki: Kokeile vaihtaa kylmäsavutofu savustettuun tempeen.

Gluteeniton versio: Jalotofun kylmäsavutofu sekä Vianan savutofu sisältävät soijakastiketta, jonka valmistuksessa on käytetty vehnää. Soijakastike soveltuu useimmille keliaakikoille, koska fermentoiminen pilkkoo gluteenin käytännössä kokonaan. Voit lukea lisää asiasta Jalotofun sivulta. Mikäli soijakastike ei käy, käytä jotain muuta tofua ja mausta se nestemäisellä savuaromilla (esim. Poppamies). Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soijakermaan.

Tofukiusausta ja salaattia lautasella