Kuvassa on tofukiusausta kantikkaassa vuoassa sinisen keittiöliinan päällä. Vuoan vieressä on tilliä sekä sakset, joilla sitä on leikattu.
Resepti ja kuva: Mai Kivelä, Vegaaninen versio, kuva: Oona PoutiainenAnnoksia: 4

Tofukiusaus

  • 500 g peruna-sipulisekoitusta
  • 1 pkt savutofua (esim. Jalotofu, Tofumoon, Yipin tai Vemondo)
  • 2 tl kuivattua tai 1 ruukku tuoretta tilliä
  • 1/2 tl sitruunapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/8 tl valkopippuria
  • 2–2,5 dl kaurakermaa

Kaada peruna-sipulisekoitus uunivuokaan. Leikkaa tofu pieniksi suikaleiksi, hienonna tilli ja lisää ne sekä mausteet vuokaan. Kaada mukaan myös kaurakerma ja sekoita kaikki ainekset tasaiseksi.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 60 minuuttia. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.

Tarjoile esimerkiksi salaatin kera.

Vinkki: Kokeile vaihtaa kylmäsavutofu savustettuun tempeen.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta kaurakermaa tai soijakermaa.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles