Tofupiirakkaa ja basilikan lehtiä
Resepti ja kuva: Jere Nieminen, Vegaanin kotiruokakirja, Moreeni 2010Annoksia: 8

Tofupiirakka

  • 1 pkt valmista vegaanista piirakkataikinaa (ks. lista täältä)
  • 1/2 pkt kylmäsavu- tai marinoitua tofua
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 3 dl kaura- tai soijakermaa
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä piirakkataikina vuokaan. 

Suikaloi tofu ja puolita kirsikkatomaatit.

Sekoita kaurakerma, perunajauhot, öljy, pippuri ja suola erillisessä astiassa.

Levitä tofusuikaleet pohjan päälle. Valuta kermaseos suikaleiden päälle. Lisää kirsikkatomaatit täytteen pinnalle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Vinkki: Voit paistaa tofun rapeaksi öljyssä ennen tofun lisäämistä vuokaan. Kokeile kirsikkatomaattien sijaan täytteessä paprikasuikaleita.

Gluteeniton versio: Pohjana voi käyttää valmista gluteenitonta lehtitaikinaa. Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soijakermaan tai kookosmaitoon.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles