Annoksia: 10
Tosi helppo suklaakakku
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 1/2 dl sokeria
- 3/4 dl kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl ruokasoodaa
- 3/4 tl suolaa
- 2 1/2 dl vettä
- 1 dl miedonmakuista öljyä
- 1 rkl omenaviini- tai valkoviinietikkaa
Rasvaa ja jauhota n. 24-senttinen irtopohjavuoka tai muu pinta-alaltaan suurin piirtein samankokoinen vuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet. Lisää nesteet ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 35 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen työnnetty tikku tulee ulos puhtaana.
Anna kakun jäähtyä vuoassa kymmenen minuuttia ennen kumoamista. Anna jäähtyä ja niin halutessasi kuorruta ja koristele kakku esimerkiksi sulatetulla vegaanisella suklaalla sekä marjoilla, hedelmillä tai pähkinöillä.
Vinkki: Katso Kamomillan konditoriasta ohje helpolle kaakaokuorrutteelle.
Lue vinkit munattomaan ja maidottomaan leivontaan täältä!