Pala suklaakakkua ja ananaskirsikka lautasella
Resepti ja kuva: Satu Saunio, Kamomillan konditoriaAnnoksia: 10

Tosi helppo suklaakakku

Tämä on maailman helpoin suklaakakku, koska sen ainekset vain sekoitetaan ja laitetaan uuniin paistumaan. Aineksetkin todennäköisesti löytyvät useimmista keittiöistä jo valmiiksi. Jos haluat tehdä kakun gluteenittomana, katso ohje reseptin perästä.

 

Tosi helppo suklaakakku

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 3/4 dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 1/2 dl vettä
  • 1 dl miedon makuista öljyä (kuten tavallista rypsiöljyä)
  • 1 rkl omenaviini- tai valkoviinietikkaa*

Rasvaa ja jauhota n. 24-senttinen irtopohjavuoka tai muu pinta-alaltaan suurin piirtein samankokoinen vuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet. Lisää nesteet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 35 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen työnnetty tikku tulee ulos puhtaana.

Anna kakun jäähtyä vuoassa kymmenen minuuttia ennen kumoamista. Anna jäähtyä ja niin halutessasi kuorruta ja koristele kakku esimerkiksi sulatetulla vegaanisella suklaalla sekä marjoilla, hedelmillä tai pähkinöillä.

 

*Myös muut etikat tai sitruunamehu käyvät. Etikka auttaa ruokasoodaa kohottamaan kakun kuohkeaksi.

Vinkki: Katso Kamomillan konditoriasta ohje helpolle kaakaokuorrutteelle.

Lue vinkit munattomaan ja maidottomaan leivontaan täältä!

 

Gluteeniton versio

Jos haluat tehdä kakun gluteenittomana, vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen (esim. Semper fin mixiä), johon on sekoitettu puoli teelusikallista ksantaania (löytyy useimpien kauppojen leivontaosastolta). Lue täältä tarkempia vinkkejä gluteenittomasta vegeleivonnasta.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles