Resepti ja kuva: Satu Saunio, Kamomillan konditoriaAnnoksia: 10

Tosi helppo suklaakakku

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 3/4 dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 1/2 dl vettä
  • 1 dl miedonmakuista öljyä
  • 1 rkl omenaviini- tai valkoviinietikkaa

Rasvaa ja jauhota n. 24-senttinen irtopohjavuoka tai muu pinta-alaltaan suurin piirtein samankokoinen vuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet. Lisää nesteet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 35 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen työnnetty tikku tulee ulos puhtaana.

Anna kakun jäähtyä vuoassa kymmenen minuuttia ennen kumoamista. Anna jäähtyä ja niin halutessasi kuorruta ja koristele kakku esimerkiksi sulatetulla vegaanisella suklaalla sekä marjoilla, hedelmillä tai pähkinöillä.

Vinkki: Katso Kamomillan konditoriasta ohje helpolle kaakaokuorrutteelle.

Lue vinkit munattomaan ja maidottomaan leivontaan täältä!

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT