Trooppinen smoothiekulho
Kun teet smootheita, saat paksumman rakenteen kun käytät siihen jäisiä tai vähän sulaneita hedelmiä tai marjoja. Smoothie pysyy tällöin myös pitempään kylmänä.
Smoothie
- 1 jäinen/kohmeinen banaani tai 2 dl jäisiä mangokuutioita
- 2 dl jäisiä ananaskuutioita (tai 2 dl tuoretta ananasta)
- 1 dl puuroa (esim. kaura-, tattari- tai riisipuuro) tai keitettyä quinoaa
- 1/2 dl kookosmaitoa
- 1 dl kaura-, manteli- tai muuta kasvimaitoa
- muutama limen pala
- jäisiä tai tuoreita marjoja koristeluun
Lisäksi, jos haluat
- 1 rkl hampun- tai pellavansiemeniä
- 1/2 tl kurkumajauhetta
Kuori ja pilko banaani. Laita se pakastuksen kestävään astiaan tai pussiin ja pakasta vähintään 3 tuntia. Pakasta myös ananaskuutiot.
Ota banaanit ja ananaskuutiot pakastimesta sulamaan n. 10 minuuttia ennen smoothien sekoittamista.
Sekoita kaikki smoothien ainekset yhteen tehosekoittimella. Sauvasekoitin käy myös, mutta tällöin hedelmien kannattaa antaa sulaa hieman kauemmin, kunnes ne ovat pehmenneet. Koristele smoothie marjoilla ja nauti!
Vinkki: Osta kerralla paljon banaaneja, anna niiden kypsyä huoneenlämmössä ja pakasta myöhempää käyttöä varten. Kun banaanin kuoressa on pilkkuja, se on kypsä. Myös tummuneita banaaneita voi pakastaa ja käyttää smoothieen.