Tulinen sienikastike ja basilikaperunat
Basilikaperunat
- perunoita (n. 3 kpl / hlö)
- oliiviöljyä
- basilikaa
- paahdettua sipulia
- suolaa
Sienikastike
- 3–4 jättiherkkusientä tai muuta sientä pilkottuna
- 1 sipuli
- 1 prk kaurakermaa
- oliiviöljyä
- nokare margariinia
- soijakastiketta
- paprikamaustetta
- cayennepippuria tai chiliä
- suolaa
Kuori perunat ja viipaloi ne isoon kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Anna maustua.
Lämmitä uuni 250 asteeseen. Paista perunaviipaleita 20–30 minuuttia eli kunnes ne ovat kypsiä ja kullankeltaisia.
Silppua sipuli ja kuullota sitä öljytyllä pannulla. Lisää sekaan pilkotut sienet ja paista, kunnes sienistä alkaa neste tiristä pois.
Mausta paistos soijakastikkeella, paprikamausteella, cayennella ja vielä mahdollisella ripauksella suolaa.
Kaada päälle kaurakerma ja tipauta margariininokare joukkoon. Anna levätä hetki ja tarjoile basilikaperunoiden kera.
Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen esimerkiksi soijakermaan tai kookosmaitoon.
Soijaton versio: Jätä soijakastike pois ja lisää sen sijaan suolaa tai kasvisliemijauhetta.