Tulista sienikastiketta ja basilikaperunoita lautasella
Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsiAnnoksia: 4

Tulinen sienikastike ja basilikaperunat

Basilikaperunat

  • perunoita (n. 3 kpl / hlö)
  • oliiviöljyä
  • basilikaa
  • paahdettua sipulia
  • suolaa

Sienikastike

  • 3–4 jättiherkkusientä tai muuta sientä pilkottuna
  • 1 sipuli
  • 1 prk kaurakermaa
  • oliiviöljyä
  • nokare margariinia
  • soijakastiketta
  • paprikamaustetta
  • cayennepippuria tai chiliä
  • suolaa

Kuori perunat ja viipaloi ne isoon kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Anna maustua.

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Paista perunaviipaleita 20–30 minuuttia eli kunnes ne ovat kypsiä ja kullankeltaisia.

Silppua sipuli ja kuullota sitä öljytyllä pannulla. Lisää sekaan pilkotut sienet ja paista, kunnes sienistä alkaa neste tiristä pois.

Mausta paistos soijakastikkeella, paprikamausteella, cayennella ja vielä mahdollisella ripauksella suolaa.

Kaada päälle kaurakerma ja tipauta margariininokare joukkoon. Anna levätä hetki ja tarjoile basilikaperunoiden kera.

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen esimerkiksi soijakermaan tai kookosmaitoon.

Soijaton versio: Jätä soijakastike pois ja lisää sen sijaan suolaa tai kasvisliemijauhetta.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles