Tuorepuuro
Resepti ja kuva: Aino Sihtola, Vegaanin ruokavuosiAnnoksia: 1

Tuorepuuro

Tuorepuuro on nopea aamiais- tai välipalavaihtoehto, jota voi tehdä lukemattomilla eri tavoilla. Tässä yksi esimerkki toimivasta peruskaavasta, jota voi muunnella mielensä mukaan. 

  • 1 dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia) 
  • 1 dl kasvimaitoa
  • 1 dl maustamatonta soija/kaurajogurttia
  • 2 rkl chiansiemeniä
  • loraus vaahterasiirappia
  • marjoja ja/tai hedelmiä, pähkinöitä yms. koristeluun

Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä vähintään tunti. Nauti heti tai nappaa mukaan. 

Tarjoiluvinkki! Kuori mandariini, aseta poikittain leikkuulaudalle ja leikkaa n. 1 cm paksu viipale. Aseta viipale tarjoiluastian reunaa vasten ja kaada puuromassa astiaan. Koristele mustikoilla.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta kauramaitoa tai jotain muuta kasvimaitoa.

Pähkinätön versio: Jätä pähkinät pois ja koristele marjoilla, hedelmillä tai siemenillä.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles