Vadelma-basilika -jäätelö
Raikas ja maistuva vaihtoehto itse tehdylle banaanijäätelölle! Reseptistä tulee noin 2–3 litraa jäätelöä.
- 1 tölkki kondensoitua kookosmaitoa
- 4 dl kaura- tai soijavispiä
- 2 dl vadelmia
- 1/2 dl sokeria
- 10 basilikan lehteä
Vispaa kerma vaahdoksi ja kääntele sekaan kondensoitu kookosmaito. Sulata vadelmat ja lisää sekaan sokeri ja basilika. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sekoita jäätelömassaan. Jäädytä yön yli tai 8h.
Vinkki: Jäätelö ei itsessään tarvitse sokeria mutta marja ja hedelmäsoseet menevät jäiseksi ilman sitä. Jos lisäät esimerkiksi pähkinöitä, suklaakastiketta tai muuta vastaavaa, niin sokeria ei tarvita.
Soijaton versio: Vaihda soijavispin tilalle kauravispi.
Gluteeniton versio: Valitse gluteeniton vispi.
Vadelmien (ja muiden ulkomaisten marjojen) kanssa kannattaa huomioida, että Ruokaviraston mukaan ne kannattaa keittää pienessä määrässä vettä 2 minuutin ajan ennen käyttöä tai valita kotimaisia marjoja.