Vadelmajäätelöä ja mansikoita koristeena
Resepti ja kuva: Anniina Kotiranta, Anniina's kitchenAnnoksia: 6

Vadelma-basilika -jäätelö

Raikas ja maistuva vaihtoehto itse tehdylle banaanijäätelölle! Reseptistä tulee noin 2–3 litraa jäätelöä.

Vispaa kerma vaahdoksi ja kääntele sekaan kondensoitu kookosmaito. Sulata vadelmat ja lisää sekaan sokeri ja basilika. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sekoita jäätelömassaan. Jäädytä yön yli tai 8h.

Vinkki: Jäätelö ei itsessään tarvitse sokeria mutta marja ja hedelmäsoseet menevät jäiseksi ilman sitä. Jos lisäät esimerkiksi pähkinöitä, suklaakastiketta tai muuta vastaavaa, niin sokeria ei tarvita.

Soijaton versio: Vaihda soijavispin tilalle kauravispi.

Gluteeniton versio: Valitse gluteeniton vispi.

Vadelmien (ja muiden ulkomaisten marjojen) kanssa kannattaa huomioida, että Ruokaviraston mukaan ne kannattaa keittää pienessä määrässä vettä 2 minuutin ajan ennen käyttöä tai valita kotimaisia marjoja.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles