Resepti: @ANNIINASKITCHENAnnoksia: 6

Vadelma-basilika -jäätelö

Raikas ja maistuva vaihtoehto itse tehdylle banaanijäätelölle! Vadelmien (ja muiden ulkomaisten marjojen) kanssa kannattaa huomioida, että Elintarvikeviraston mukaan ne kannattaa keittää pienessä määrässä vettä 2 minuutin ajan ennen käyttöä tai valita kotimaisia marjoja. Reseptistä tulee noin 2-3 litraa jäätelöä.

Vispaa kerma vaahdoksi ja kääntele sekaan kondensoitu kookosmaito. Sulata vadelmat ja lisää sekaan sokeri ja basilika. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sekoita jäätelömassaan. Jäädytä yön yli tai 8h.

Vinkki: Jäätelö ei itsessään tarvitse sokeria mutta marja ja hedelmäsoseet menevät jäiseksi ilman sitä. Jos lisäät esimerkiksi pähkinöitä, suklaakastiketta tai muuta vastaavaa, niin sokeria ei tarvita.

Soijaton versio: Vaihda soijavispin tilalle kauravispi.

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen vaahtoutuvaan soijakermaan.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT