Lasagne vuoassa, joka on vuorattu leivinpaperilla
Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsiAnnoksia: 4

Vaivaton linssilasagne

Tämä lasagne syntyy todella helposti, sillä tähän ei erikseen keitetä valkokastiketta. Tosi hyvä vaihtoehto kiireiseen arkeen!

Lisää helppoja ja herkullisia kasvisruokareseptejä saat ilmoittautumalla mukaan Vegaanihaasteeseen! Saat kuukauden ajan joka päivä sähköpostiisi monipuolisen tietopaketin, joka sisältää herkullisten reseptien lisäksi paljon käytännöllistä tietoa ja kiinnostavia artikkeleita. Ilmoittautuminen on täysin ilmaista, eikä se sido mihinkään.
 

  • 6–8 lasagnelevyä*
  • 1 sipuli
  • 2–4 valkosipulinkynttä
  • 2 pkt käyttövalmiita eli valmiiksi keitettyjä** punaisia linssejä (esim. GoGreen tai Pirkka)
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 rkl pizzamaustetta
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • (1 dl ravintohiivahiutaleita)
  • 4 dl kaurakermaa
  • 1 purkki kaurafraichea, á 200 ml (Esim. Oatly, Pirkka tai Friendly Viking's)
  • 175 g Ilo Vegaanin pizzamurua (tai muuta sulavaa vegaanijuustoa)
  • öljyä paistamiseen ja vuoan voiteluun

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Pilko sipuli ja valkosipuli. Valuta ja huuhtele linssit siivilässä.

Kuullota sipulit ja valkosipulit paistinpannulla tilkassa öljyä. Lisää pannulle linssit ja perään tomaattimurska sekä vesi. Murskaa joukkoon kasvisliemikuutiot ja lisää myös pizzamauste sekä mustapippuri. Anna kuplia pari minuuttia. (Lisää joukkoon ravintohiivahiutaleet tässä vaiheessa, jos aiot käyttää niitä.)

Voitele uunivuoka öljyllä. Annostele kauhallinen linssikastiketta vuuan pohjalla. Lisää päälle loraus kaurakermaa, muutama nokare kaurafraichea ja vegaanista pizzamurua. Asettele päälle kaksi lasagnelevyä ja toista 2–3 kerroksen verran.

Paista uunin keskitasolla 40–50 minuuttia. Anna jäähtyä tovi ja nauti raikkaan salaatin kera.

*Useimmat lasagnelevyt ovat vegaanisia, mutta joissakin niissä on käytetty kananmunaa. Tarkista siis tuoteseloste.

**Jos käytät kuivia linssejä, tarvitset niitä noin neljä desilitraa. Huuhtele ne ja keitä kypsiksi n. 15 minuuttia.


Gluteeniton versio: Käytä gluteenittomia lasagnelevyjä ja gluteenitonta kaurakermaa. Kaurafraiche-tuotteista Pirkka ja Friendly Viking's ovat gluteenittomia.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles