Värikästä talvisalaattia ja puolikas granaattiomena
Resepti ja kuva: Elina Innanen, ChocochiliAnnoksia: 2

Värikäs talvisalaatti

Paahdettu bataatti

  • 1 keskikokoinen bataatti
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Linssit

  • 1 dl kuivia vihreitä linssejä
  • kasvislientä keittämiseen
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 limen mehu
  • 1 tl agavesiirappia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Salaatti

  • tuoretta pinaattia
  • tammenlehtisalaattia
  • 1 granaattiomena
  • 1/6 punakaalia

Limevinaigrette

  • 1 1/2 limen mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl agavesiirappia
  • suolaa

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatti. Levitä kuutiot uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta öljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Paahda bataatteja noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet hiukan väriä.

Valmista linssit sillä välin, kun bataatti paahtuu uunissa. Huuhtele linssit ja keitä ne kasvisliemessä pehmeiksi. Kaada ylimääräinen keitinliemi pois. Sekoita lämpimien linssien joukkoon juustokumina, limen mehu, öljy ja agavesiirappi. Mausta suolalla.

Valmista vinaigrette sekoittamalla kaikki aineet yhteen.

Irrota granaattiomenasta siemenet ja suikaloi punakaali. Kokoa kaikki aineet suureen kulhoon ja kaada päälle haluamasi määrä vinaigrettea.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles