Värikäs talvisalaatti
Paahdettu bataatti
- 1 keskikokoinen bataatti
- öljyä
- suolaa
- mustapippuria
Linssit
- 1 dl kuivia vihreitä linssejä
- kasvislientä keittämiseen
- 1 tl juustokuminaa
- 1/2 limen mehu
- 1 tl agavesiirappia
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa
Salaatti
- tuoretta pinaattia
- tammenlehtisalaattia
- 1 granaattiomena
- 1/6 punakaalia
Limevinaigrette
- 1 1/2 limen mehu
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl agavesiirappia
- suolaa
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatti. Levitä kuutiot uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta öljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Paahda bataatteja noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet hiukan väriä.
Valmista linssit sillä välin, kun bataatti paahtuu uunissa. Huuhtele linssit ja keitä ne kasvisliemessä pehmeiksi. Kaada ylimääräinen keitinliemi pois. Sekoita lämpimien linssien joukkoon juustokumina, limen mehu, öljy ja agavesiirappi. Mausta suolalla.
Valmista vinaigrette sekoittamalla kaikki aineet yhteen.
Irrota granaattiomenasta siemenet ja suikaloi punakaali. Kokoa kaikki aineet suureen kulhoon ja kaada päälle haluamasi määrä vinaigrettea.