Kuvassa on valurautaisella lettupannulla banaanilettuja ja sen takana on lautasella niitä kasassa marjoilla ja vegejogurtilla koristeltuina.
Resepti ja kuva: Aino-Kaisa Sihtola ja Noora Laine-Müller: Koko perheen vegaaninen välipalakirja, Readme.fi 2022Annoksia: 4

Vatsaa hellivät banaaniletut

  • 3 kypsää banaania
  • 1 dl kauramaitoa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl pellavansiemenrouhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa
  • paistamiseen maidotonta margariinia tai rypsiöljyä
  • tarjoiluun marjoja, vegaanista suklaalevitettä, maapähkinävoita, kasvipohjaista jogurttia

Kuori ja paloittele banaanit. Laita banaanit ja kauramaito kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää loput aineet ja sekoita vielä hetki.

Kuumenna pannu ja sulata siinä noin 1 tl margariinia. Tee taikinasta pannulle pieniä pyöreitä lettuja – noin 1 rkl taikinaa per lettu. Taikina on aika paksua, joten painele lettuja hieman matalammiksi, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

Paista keskilämmöllä noin 3 minuuttia per puoli, kunnes letut ovat kypsiä ja kullanruskeita.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles