Kuvassa on kantikas vuoka, jossa on kermaisen tomaattista vegaanista gnocchivuokaa, joka on koristeltu tuoreen basilikan lehdillä. Vuoan vieressä on lusikka, kirsikkatomaatteja, basilikaa ja lehtikaalia sekä pippureita.
Resepti ja kuva: Reseptin on Vegaanihaasteelle luonut Sofia Kotiranta ja kuvannut Irena Huhta.Annoksia: 4

Voipapu-gnocchivuoka kesäkurpitsalla

Voipavut, tomaatit ja yrtit ovat kuin toisilleen luodut. Tällä kertaa ne saavat kavereikseen gnoccheja, kesäkurpitsaa ja vegejuustoa. Upota siis kauhasi tähän ihanaan vuokaan!

Gnocchi on tyypillisesti perunasta valmistettu pastatyyppi, jota on nykyisin saatavilla useista perusruokakaupoista. Suurin osa gnoccheista on kasvipohjaisia, mutta tarkista varmuuden vuoksi pakkaus!

Gnocchien tilalla voi käyttää myös 300 grammaa kuivapastaa. Keitä pastaa tällöin 2–3 minuuttia lyhyempi aika kuin sen pakkauksessa neuvotaan ja lisää se vuokaan paistamatta sitä erikseen.

Voipapujen sijaan ruokaan käyvät myös pienemmät valkoisten papujen lajikkeet. Jos haluat valmistaa ruoan kuivatuista valkoisista pavuista, kannattaa niitä liottaa ja keittää kerralla koko paketti. Ylimääräiset pavut voi pakastaa sopivina annoksina ja käyttää myöhemmin. Lue tarkemmat vinkit papujen käsittelyyn täältä!

Vegejuustokastikkeen voi tehdä myös ilman vegaanista juustoa. Käytä tällöin tuplamäärä ravintohiivahiutaleita ja lisää seokseen maun mukaan suolaa.

 

Voipapu-gnocchivuoka kesäkurpitsalla

  • 800 g tomaattimurskaa (esim. Mutti)
  • 4 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 0,5 tl kuivattua timjamia
  • 0,5 tl tai maun mukaan rouhittua mustapippuria
  • 1–2 tl tai maun mukaan (meri)suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 0,5 tl chilihiutaleita
  • 2–4 valkosipulin kynttä
  • puolikas kesäkurpitsa
  • 1 tlk käyttövalmiita voipapuja eli isoja valkoisia papuja (valutettuna n. 230 g)
  • 500 g gnoccheja (esim. Rummo) + oliivi- tai rypsiöljyä paistamiseen

vegejuustokastike

Kaada tomaattimurska, öljy ja mausteet uunivuokaan. Raasta tai murskaa valkosipulit, viipaloi kesäkurpitsa ohuesti sekä valuta ja huuhtele voipavut. Lisää myös ne vuokaan.

Paista gnocchit pannulla öljyssä kullanruskeiksi. 

Raasta tai murustele vegejuusto ja sekoita sen joukkoon kaurakerma ja ravintohiivahiutaleet.

Sekoita gnocchit tomaattikastikkeen sekaan. Lusikoi viimeisenä päälle vegejuustokastike. 

Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia eli kunnes gnocchivuoka on saanut kauniin värin. 

 

Erityisruokavaliot

  • Gluteeniton: Käytä gluteenittomia gnoccheja (esim. De Cecco) tai gluteenitonta pastaa sekä gluteenitonta kaurakermaa (esim. Elovena tai Fazer Aito).
Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles