Wingsit kukkakaalista
Kukkakaaliwingsit ovat helppoja valmistaa myös kotona! Niitä voi syödä sellaisenaan sormiruokana tai esimerkiksi tortillojen täytteenä. Wingsien tulisuutta voi helposti muokata vaihtamalla kastikkeeseen jonkun miedomman sileän kastikkeen (esimerkiksi bbq- tai grillikastikeen) chilikastikkeen tilalle.
- 1 kukkakaali
Taikina
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl paprikajauhetta
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 tl valkosipulijauhetta
- 2 dl vettä
Tulinen kastike
- 1 1/2 dl tulista sileää chilikastiketta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl siirappia
Poista kukkakaalista varsi ja paloittele kukinnoista sopivan kokoisia paloja. Sekoita vehnäjauhot, mausteet ja vesi keskenään tasaiseksi ja pyörittele kukkakaalin palat taikinassa. Anna ylimääräisen taikinan valua pois ja levitä palat uunipellille. Paista 225 asteessa 20 minuutin ajan.
Sekoita keskenään tulinen kastike, öljy ja siirappi. Ota kukkakaalit uunista ja sivele ne kastikkeella sutia apuna käyttäen. Paista vielä toiset 20 minuuttia.
Vinkki: Voit käyttää myös Apetitin kukkakaaliwingsejä tai parsakaaliwingsejä.