Yhden pellin ruoka
Rento ja täyttävä yhden pellin sapuska on yksinkertainen valmistaa ja sitä voi varioida sen
mukaan, mitkä kasvikset ovat sesongissa tai mitä jääkaapista löytyy. Lautaselle sen kanssa
sopii esimerkiksi raikas raastesalaatti, hummus ja kaurafraiche maustettuna sitruunan
mehulla maustettuna.
- 6-8 perunaa
- rypsiöljyä
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- (perunamaustetta)
- tölkki artisokansydämiä
- 1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
- 1 punainen paprika
- keskikokoinen parsakaalin pää
- tölkki esikeitettyjä kikherneitä
- 1 tl broilerimaustetta
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori ja lohko perunat. Asettele perunat pellille
leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle rypsiöljyä ja mausta suolalla sekä rouhitulla
mustapippurilla (ja halutessasi perunamausteella). Paista perunoita 10–15 minuuttia ennen
kuin lisäät pellille muut aineet.
Valuta ja halkaise artisokansydämet. Halkaise myös kirsikkatomaatit ja pilko paprika sekä
parsakaali suupaloiksi. Valuta kikherneet. Ota pelti uunista, kääntele perunat ja lisää muut
aineet pellille. Pirskottele kaikkien päälle öljyä ja mausta kikherneet broilerimausteella ja
kasvikset suolalla sekä mustapippurilla. Paista vielä noin 15 minuuttia kunnes perunat ovat
kypsiä ja rapsakoita sekä muut kasvikset sopivasti paistuneet.