Kuvassa on uunipelti, jossa on uunissa kypsennettyjä parsakaaleja, tomaattia, artisokkaa, paprikaa, kikherneitä ja perunaa. Pellin päällä on puinen lasta.
Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsiAnnoksia: 4

Yhden pellin ruoka

Rento ja täyttävä yhden pellin ruoka on yksinkertainen valmistaa ja sitä voi varioida sen mukaan, mitkä kasvikset ovat sesongissa tai mitä jääkaapista löytyy. Lautaselle sen kanssa sopii esimerkiksi raikas raastesalaatti, hummus ja kaurafraiche sitruunamehulla maustettuna. Lue tästä lisää yhden pellin ruoan eri aineksista. Saat myös yhden version yhden pellin ruoasta kirjoituksen lopusta.

Mistä yhden pellin ruoka koostuu?

Kerää pellille jotain täyttävää kuten perunaa tai bataattia, mieleistäsi kasviproteiinia ja paljon erilaisia kasviksia. Voit joko sekoittaa kaikki aineet keskenään tai asetella raaka-aineet pellille kuin tetriksessä – tällöin perheen pienempien on helppo noukkia lautaselle ainekset, jotka maistuvat parhaiten.

Kuvassa on leivinpaperin päällä bataattia, perunoita ja porkkanoita.

Täyttäväksi sopivat hyvin suupaloiksi leikatut perunat, bataatti, porkkana ja punajuuri. Näihin riittävät mausteeksi suola ja pippuri. Jos kaipaat enemmän makua niin ota käyttöön erilaiset yrttisekoitukset tai peruna- tai grillausmauste. 

Kuvassa on leivinpaperin päällä artisokansydämiä, kukkakaalia, parsakaalia, paprikaa, tomaattia, valkosipulia, sipulia ja lehtikaalia.

Lisää pellille erilaisia kasviksia kuten sipuleita, tomaattia, paprikaa, artisokan sydämiä ja erilaisia kaaleja. Aina kun lisäät kasviksia pellille, muista pirskotella päälle öljyä ja maustaa suolalla sekä pippurilla. Testaile erilaisilla yhdistelmillä ja käytä hyväksi sesongin kasviksia. Peltiruokaan kelpaavat myös jo hieman nahistuneet kasvikset.

Kuvassa on kidneypapu- ja kikhernekartonkipakkaukset, Nyhtökauraa, falafeleja ja marinoitua tofua.

Kasviproteiiniksi peltiruokaa sopii erinomaisesti erilaiset keitetyt pavut, linssit ja kikherneet. Kylmäsavutofu, Nyhtökaura, falafelit ja muut pyörykät ovat myös omiaan pellillä paistettaessa. Myös tämä osasto kaipaa pintaansa hieman ruokaöljyä ennen uuniin menoa, etteivät ne kuivahda paahdettaessa.

Eri kasviksilla on erilaiset kypsymisajat, joten paista ensin täyttävät raaka-aineet, kuten perunat, ja lisää myöhemmin loput kasvikset sekä kasviproteiinit.

Kuvassa on soijafraichepurkki, punaista pestoa lasipurkissa ja hummuspakkaus.

Kastikkeeksi sopivat maustetut kasvipohjaiset fraichet, pestot ja hummukset.
 

Yhden pellin ruoka

 • 6-8 perunaa
 • rypsiöljyä
 • suolaa
 • rouhittua mustapippuria
 • (perunamaustetta)
 • tölkki artisokansydämiä
 • 1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
 • 1 punainen paprika
 • keskikokoinen parsakaalin pää
 • tölkki esikeitettyjä kikherneitä
 • 1 tl broilerimaustetta

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori ja lohko perunat. Asettele perunat pellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle rypsiöljyä ja mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla (ja halutessasi perunamausteella). Paista perunoita 10–15 minuuttia ennen kuin lisäät pellille muut aineet.

Valuta ja halkaise artisokansydämet. Halkaise myös kirsikkatomaatit ja pilko paprika sekä parsakaali suupaloiksi. Valuta kikherneet.

Ota pelti uunista, kääntele perunat ja lisää muut aineet pellille. Pirskottele kaikkien päälle öljyä ja mausta kikherneet broilerimausteella ja kasvikset suolalla sekä mustapippurilla.

Paista vielä noin 15 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä ja rapsakoita sekä muut kasvikset sopivasti paistuneet.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles