Kuvassa on leikkuulaudan päällä tummaa hapankorppua, jonka päällä on lusikallinen tofuskagenia, merileväkaviaaria sekä tilliä. Suupalojen vieressä on sitruunalohkoja sekä lasipurkillinen tofuskagenia.
Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsiAnnoksia: 4

Tofuskagen eli vegaaninen skagenröra

Vegaaninen versio skagenrörasta valmistuu nopeasti ja maistuu niin alkupalana kuin lisukkeenakin. Merileväkaviaarin löydät hyvin varusteltujen markettien sekä Ikean valikoimista. Voit käyttää sen tilalla myös kapriksia.

neljälle

  • 100 g maustamatonta tai savutofua
  • 1 dl vegefraichea (esim. Deliciest ruokafraiche, Planti sour dream tai Friendly Viking's kaurakevi)
  • 1 dl kananmunatonta majoneesia (katso lista täältä)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl merileväkaviaaria (esim. Arvo Kokkonen tai Disa's cavi art)
  • 1 punasipuli
  • ruukku tuoretta tilliä
  • 1 kypsä avokado (ei pakollinen)
  • 1/4 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Kuivaa tofu talouspaperilla ja murenna se karkeasti kulhoon. 

Hienonna punasipuli ja tuore tilli. Jätä hiukan tilliä leipien koristeluun. Lisää kaikki ainekset kulhoon avokadoa lukuunottamatta ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Pilko avokado pieniksi kuutioiksi ja sekoita se seoksen joukkoon varovasti käännellen, ettei se muussaannu.

Tarjoile paahtoleivän, tumman leivän tai ruisnappien kanssa. Koristele halutessasi leivät tillillä, punasipulilla ja merileväkaviaarilla.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles