Kolmannen viikon kauppalista

Kolmannella viikolla syödään perinteisempiä ruokia, kuten makaronilaatikkoa, lindströmin pihvejä, chili sin carnea sekä kalatonta keittoa. Lisäksi tehdään kermaista linssipataa sekä pehmeää bataattisosekeittoa.

Tässä on sinulle avuksi kauppalista, johon on koottu kaikkien päivän reseptien ainesosat suolaa ja sokeria lukuun ottamatta. Voit siis halutessasi tutustua resepteihin jo etukäteen ja päättää, mitkä reseptit aiot toteuttaa sekä tehdä ostokset valmiiksi.
Voit myös aina etsiä muita reseptejä päivän reseptien tilalle kattavasta reseptipankistamme.


Päivä 14: Makaronilaatikko (4 annosta)

  • 400 g (tummia) makaroneja

  • 2 dl soijarouhetta tai hernerouhetta

  • 4 dl kaura- tai soijakermaa

  • 1 rkl kasvisliemijauhetta tai 1 kasvisliemikuutio

  • 1 rkl paprikajauhetta

  • 1 rkl kuivattua persiljaa tai oreganoa

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 1 rkl rypsiöljyä tai margariinia


Päivä 15: Bataattisosekeitto paahdetuilla kikherneillä (4 annosta)

  • 1 tlk valmiiksi keitettyjä kikherneitä

  • 2 dl kaurakermaa

  • 1 rkl maapähkinävoita

  • Yksi iso/keskikokoinen bataatti tai 2-3 porkkanaa

  • 2 isoa perunaa

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 tl oliiviöljyä

  • Limemehua (tai sitruunamehua)

  • Mustapippuria

  • Chilijauhetta

  • Valkosipulijauhetta

  • (Tuoretta timjamia jos tykkää)

 

Päivä 16: Kermainen linssipata (4 annosta)

  • 3 dl kuivia punaisia linssejä

  • 2 dl kaurakermaa

  • 1 tölkki tomaattimurskaa

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 punainen chili (tai maun mukaan chilijauhetta)

  • 3 cm pätkä inkivääriä (tai maun mukaan inkiväärijauhetta)

  • 2 tl kurkumaa

  • 1-2 kasvisliemikuutiota (tai kasvisliemijautetta)

  • noin 2 rkl rypsiöljyä

  • voi tarjoilla sellaisenaan, perunoiden, pastan tai riisin kanssa
     

Päivä 17: Kalaton keitto (4 annosta)

  • 1 pkt savutofua

  • 2.5dl kaurakermaa

  • 6 perunaa

  • 4 porkkanaa

  • tuoretta tilliä

  • Kasvisfondi tai kasvisliemikuutio

  • 1rkl sinistä keijua

  • mustapippuria

  • Halutessasi sitruunaa tarjoiluun

 
PÄIVÄ 18: Chili sin carne (4 annosta)

  • 1 tölkki tai tetra valmiiksi keitetttyjä ruskeita papuja tai paketti härkistä

  • 1 tölkki tai tetra valmiiksi keitettyjä kidneypapuja

  • 1 purkki tomaattimurskaa

  • 2 rkl tomaattipyrettä

  • 1 punainen paprika

  • 2 porkkanaa tai 1 pieni bataatti

  • 1 sipuli

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 punainen chili (tai maun mukaan chilijauhetta)

  • 1 tl juustokuminaa

  • 2 tl savupaprikajauhetta (tai paprikajauhetta)

  • 1 rkl agavesiirappia tai 1 tl sokeria

  • 1 kasvisliemikuutio

  • rypsiöljyä

  • maun mukaan rouhittua mustapippuria

  • lisukkeeksi riisiä tai ohraa 
     

Päivä 19: Italialainen pastavuoka (4 annosta)

  • 300 g pennepastaa (tai gluteenitonta pastaa)

  • 150 g pakasteherneitä

  • 100 g cashewpähkinöitä

  • 1 pkt (270 g) kiinteää, maustamatonta tofua

  • 1 dl kaurakermaa tai vegaanista juustoa

  • 1 sipuli

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 2 tlk kuorittuja tomaatteja (tai tomaattimurskaa)

  • 0,5 sitruunan mehu

  • 2 tl balsamicoa

  • 2 rkl tomaattipyrettä

  • 2 tl sokeria

  • 3 tl kuivattua basilikaa

  • oliiviöljyä

  • (tuoretta basilikaa koristeluun)

 

Päivä 20: Lindströmin mustapapupihvit tai Lindströmin soijarouhepihvit (6 annosta)

  • 2 prk valmiiksi keitettyjä mustapapuja (noin 5 dl) tai 2,5 dl tummaa soijarouhetta

  • 2 punajuurta

  • 1 dl (ruis)korppujauhoja

  • 1 dl kaurakermaa

  • 1 sipuli

  • 2 tl (ruoko)sokeria

  • valkopippuria

  • (jos teet soijarouheversion, niin tarvitset myös lorauksen soijakastiketta)

  • Tarjoile esim. perunamuusin kanssa:

  • 10–12 jauhoista perunaa

  • 2 dl kaura- tai soijakermaa

  • iso nokare margariinia