Kuvassa on kulhollinen kurpitsakeittoa, koristekurpitsoita sekä puolikas granaattiomena.

Näin valmistaudut Vegaanihaasteeseen

Kasvissyönti on jatkuvasti helpompaa, sillä tietoa, reseptejä ja laadukkaita tuotteita on saatavilla koko ajan enemmän. Tästä huolimatta muutos omissa tottumuksissa voi viedä aikaa tai tuntua vähän hankalalta.

Lue tästä vinkit, miten Vegaanihaasteen saa sujumaan mahdollisimman rennosti sekä kuinka omia tapoja on helpoin muuttaa kasvipohjaisemmiksi!

 

Kaikkein tärkein ohje: Ota rennosti!


Kun Vegaanihaaste alkaa, sinun ei tarvitse tietää eikä osata vielä yhtään mitään.

Vegaanihaasteessa tavoitteena on oppia uutta omassa tahdissa ja rennolla otteella. Pikkuhiljaa edeten muutoksesta tulee pysyvä, luonteva osa omaa arkea.

Voit toteuttaa Vegaanihaasteen juuri sinulle sopivalla tavalla. Voit olla koko kuukauden ihan vege, kokeilla olla kotivegaani, pitää kasvisruokapäiviä, testata uusia reseptejä ja tuotteita tai jotain näiden kaikkien väliltä. Tärkeintä on, että teet sellaisia ratkaisuja, jotka sopivat juuri sinun elämäntilanteeseesi ja omiin tavoitteisiisi.

Vegaanihaaste kannustaa valitsemaan kasviperäisiä vaihtoehtoja ja jättämään eläinperäiset tuotteet pois lautaselta, mutta mitään pakkoa tähän ei tietenkään ole.

Vegeksi ei tarvitse alkaa yhdessä yössä. Sinulla on koko loppuelämä aikaa. Jokainen yksittäinen kasviperäinen valinta entisen eläinperäisen sijaan on hyvä asia niin sinun, ympäristön kuin eläintenkin kannalta.

 

Anna itsellesi lupa mokata


Jos asetat itsellesi tavoitteita Vegaanihaaste-kuukauteen, ei haittaa, vaikka jokin tavoite ei täyttyisikään. Omia suunnitelmia voi myös muuttaa matkan varrella, jos huomaa, että sille on tarvetta.

Vegaanihaaste ei mene pilalle eikä sitä tarvitse lopettaa, vaikka vahingossa tai tahallaankin söisi jotain, mitä ei ollut kuukauden aikana aikonut syödä.

 

Tee suunnitelma ja varaa sopivaa syötävää valmiiksi


Jääkaapin sisältöä ja omia lempiruokia ei tarvitse muuttaa kertaheitolla vegeksi. Syö ensin vanhat eläinperäiset tuotteet pois ja kokeile tilalle kasviperäisiä vaikka vain yksi tuote kerrallaan.

Mieti kuitenkin, mitä haluaisit syödä Vegaanihaasteen ensimmäisinä päivinä ja hanki niihin aineksia. Voit käyttää apunasi päivän resepteistä koottua ostoslistaa.

Katsele kaupassa ympärillesi uusin silmin: löydä kasvimaitohylly, shoppaile hedelmä- ja vihannesosastolla, tutustu kasviproteiineihin. Muista myös aamu- ja välipalat! Kiireiseen hetkeen ja yllättäviin tilanteisiin voit varata kaappiin jonkin vegaanisen valmisruoan.

Älä unohda herkkuja! Vegaanihaaste ei ole herkuttomuushaaste, vaan myös sen aikana syödään hauskoja ruokia, joiden ainoa tarkoitus on maistua hyvältä. Kurkkaa siis myös jäätelö- ja sipsihyllyn vegevalikoimaa.

 

Vältä vatsavaivat


Ruokavaliomuutos voi aiheuttaa joillekin sinällään täysin vaarattomia mutta toki ikäviä ruoansulatusoireita. Tämä johtuu kuidun määrän muutoksesta ja menee useimmilla pian ohi.

Kuitu on suolistolle tietysti hyvästä, ja sitä on kasvisruoassa runsaasti. Koko ruokavaliota ei kuitenkaan tarvitse mullistaa yhdessä yössä täysin. Muutos on hyvä tehdä pikkuhiljaa ja valita alkuun vatsaystävällisempiä vaihtoehtoja kasvipohjaisten tuotteiden joukosta.

Lue aiheesta lisää ja nappaa vinkit talteen Vegaanihaasteen sivuilta.

 

Lähde matkaan avoimin mielin


Vegaanihaaste on matka kohti uusia makuelämyksiä ja oivalluksia. Vegaanihaasteen tiimi on matkassasi mukana auttamassa!

  • Vegaanihaasteen päivittäiset kirjeet ovat kattavia tietopaketteja, joista saat reseptien lisäksi sekä käytännön vinkkejä että taustoittavampaa tietoa käytännön tueksi. Saat kirjeet, kun ilmoittaudut mukaan osoitteessa vegaanihaaste.fi.
  • Jos pyysit ilmoittautuessasi avuksesi tuutoria, älä epäröi ottaa häneen yhteyttä!
  • Seuraa myös Vegaanihaasteen somea ja osallistu webinaareihin, niin saat Vegaanihaasteesta mahdollisimman paljon irti: Facebook, Instagram, Tiktok ja Youtube.
Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles