Miten aloittaa kasvissyönti?

Kasvissyönti on jatkuvasti helpompaa, sillä tietoa, reseptejä ja laadukkaita tuotteita on saatavilla koko ajan enemmän. Lue tästä vinkit, jotka on hyvä huomioida, kun muuttaa ruokavaliota kasvisvoittoisemmaksi tai kokonaan vegaaniseksi.

Tee muutos rauhassa

Vegeksi ei tarvitse alkaa yhdessä yössä. Sinulla on koko loppuelämä aikaa. Jokainen yksittäinen kasviperäinen valinta entisen eläinperäisen sijaan on hyvä asia niin sinun, ympäristön kuin eläintenkin kannalta. Pikkuhiljaa edeten muutoksesta tulee pysyvä, luonteva osa omaa arkea.

Löydä uudet tuotteet pikkuhiljaa

Jääkaapin sisältöä ja omia lempiruokia ei tarvitse muuttaa kertaheitolla vegeksi. Syö ensin vanhat eläinperäiset tuotteet pois ja kokeile tilalle kasviperäisiä vaikka vain yksi tuote kerrallaan. Maistele uusia tuotteita ja löydä niistä omat suosikit.

Katsele kaupassa ympärillesi uusin silmin: löydä kasvimaitohylly, shoppaile hedelmä- ja vihannesosastolla, tutustu kasviproteiineihin ja vaikkapa vegejäätelöihin.

Apua kauppareissulle saat kätevästä Vegaaniskanneri-puhelinsovelluksesta sekä vegaanituotteet.net-sivulta.

Muuta vanhat suosikkireseptit kasviperäisiksi tai löydä ihan uusia elämyksiä

Useimmat tutut ruoat on helppo tehdä kasviperäisenä vaihtamalla esimerkiksi liha kasviproteiiniin ja eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.

Jos et innostu perinteisten ruokien vegeversioista, tutustu ihan uusiin resepteihin – tai tee ruoasta jotain näiden kahden väliltä.

Saat paljon reseptivinkkejä ja neuvoja erilaisten vegetuotteiden käyttämiseen Vegaanihaasteen uutiskirjeistä, tietopankista ja resepteistä.

Anna makuaistille aikaa tottua

Kasvisruoka on ihanaa ja sitä voi tehdä valtavan monella eri tavalla! Jokaiselle löytyy varmasti kasvisruokien joukosta omat suosikit.

Ihan jokainen uusi ruoka tai tuote ei välttämättä kuitenkaan maistu ensimmäisellä kerralla siltä, mitä odotat. Ethän anna sen lannistaa!

Ihminen tarvitsee monta maistelukertaa ennen kuin oikeasti tietää, pitääkö hän jostain mausta vai ei. Toisenlaisella reseptillä valmistettuna tuote voikin olla herkullista. Myös toisen valmistajan vastaava tuote voi maistua ihan erilaiselta.

Onneksi vaihtoehtoja on paljon, joten kokeile rohkeasti eri tuotteita ja reseptejä.

Vältä vatsavaivat

Äkillinen ruokavalion muuttaminen voi aiheuttaa ruoansulatusvaivoja. Ne ovat vaarattomia, mutta voivat toki olla ikäviä.

Syy vatsavaivoihin piilee yleensä kuitujen määrän muutoksessa: kun eläinperäisten tuotteiden tilalle vaihdetaan kasviperäisiä, kuitujen saanti automaattisesti lisääntyy. Elimistöllä kestää hetki tottua muutokseen.

Vatsavaivat helpottavat useimmilla parissa viikossa eikä kaikille niitä tule ollenkaan. Voit helpottaa oloa tekemällä muutoksen hitaasti ja syömällä alkuun helposti sulavia ruokia. Lue lisää vinkkejä täältä!

Ota vastaan Vegaanihaaste!

Vegaanihaaste on hyvä tapa kokeilla kasvissyöntiä rennossa ilmapiirissä ja saada samalla monipuolisesti hyödyllistä tietoa reseptien lisäksi. Saat kuukauden ajan sähköpostiisi päivittäisen uutiskirjeen täynnä reseptejä ja käytännön vinkkejä. Lisäksi saat kutsun osallistujien aktiiviseen ja kannustavaan Facebook-ryhmään.

Halutessasi saat avuksesi myös tuutorin, joka auttaa sinua haastekuukauden ajan. Tuutorisi auttaa mielellään löytämään vastauksia kysymyksiisi. Älä siis epäröi ottaa häneen yhteyttä.

Vegaanihaaste on ilmainen eikä sido mihinkään. Jos et vielä ole mukana, ilmoittaudu nyt!


Kuva: Ruth Georgiev, unsplash.com

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT