Miten aloittaa kasvissyönti?

Kasvissyönti on jatkuvasti suositumpaa ja helpompaa, sillä tietoa, reseptejä ja laadukkaita tuotteita on saatavilla koko ajan enemmän. Kokosimme avuksesi listan, jonka vinkeistä toivomme olevan apua muutoksessa kohti eläin- ja ympäristöystävällisempää ruokavaliota.

Tee muutos rauhassa

Vegaaniksi ei tarvitse alkaa yhdessä yössä. Sinulla on koko loppuelämä aikaa. Jokainen yksittäinen kasviperäinen valinta entisen eläinperäisen sijaan on hyvä asia niin sinun, ympäristön kuin eläintenkin kannalta.

Löydä uudet tuotteet pikkuhiljaa

Jääkaapin sisältöä ja omia lempiruokia ei tarvitse muuttaa kertaheitolla vegaanisiksi. Syö ensin vanhat pois ja osta tilalle kasviperäisiä. Katsele kaupassa ympärillesi uusin silmin: löydä kasvimaitohylly, shoppaile hedelmä- ja vihannesosastolla, tutustu tofuihin, pyöryköihin ja jäätelöihin. Maistele uusia tuotteita ja löydä niistä omat suosikit.

Muuta vanhat suosikkireseptit vegaanisiksi tai löydä ihan uusia elämyksiä

Useimmat ruoat on helppo muuttaa vegaaniksi vaihtamalla liha erilaisiin kasviperäisiin proteiinituotteisiin ja eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin. Jos et innostu perinteisten ruokien vegaanisista versioista, tutustu ihan uusiin resepteihin – tai tee ruoasta jotain näiden kahden väliltä.

Anna makuaistille aikaa tottua

Ihminen tarvitsee monta maistelukertaa ennen kuin oikeasti tietää, pitääkö hän jostain mausta vai ei. Älä siis lannistu, jos jokin tuote ei maistukaan ensimmäisellä kerralla hyvältä. Toisenlaisella reseptillä valmistettuna tuote voikin olla herkullista. Onneksi vaihtoehtoja on paljon, joten kokeile rohkeasti eri tuotteita ja reseptejä.

Vältä vatsavaivat

Äkillinen ruokavalion muuttaminen voi aiheuttaa ruoansulatusvaivoja. Syy tähän piilee yleensä kuitujen määrän muutoksessa: kun eläinperäisten tuotteiden tilalla vaihdetaan kasviperäisiä, kuitujen saanti automaattisesti lisääntyy. Vatsavaivat helpottavat useimmilla muutamassa viikossa. Voit helpottaa oloa tekemällä muutoksen hitaasti ja syömällä alkuun helposti sulavia ruokia. Tarvittaessa voit helpottaa muutosta maitohappobakteerivalmisteilla. Lue lisää vinkkejä blogistamme!

Ota vastaan Vegaanihaaste!

Vegaanihaaste on yksi hyvä tapa kokeilla kasvissyöntiä ja saada hyödyllistä käytännön tietoa. Saat kuukauden ajan sähköpostiisi päivittäisen uutiskirjeen täynnä reseptejä ja käytännön vinkkejä. Halutessasi saat avuksesi tuutorin, joka vastaa kysymyksiisi. Vegaanihaaste on ilmainen eikä sido mihinkään. Jos et vielä ole mukana, ilmoittaudu nyt!

Kysy apua tuutorilta

Tuutorisi on olemassa sinua varten ja auttaa mielellään löytämään vastauksia kysymyksiisi. Älä siis epäröi ottaa häneen yhteyttä.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT