Resepti: Pidempi korsiAnnoksia: 4

Härkis-perunasose­laatikko

  • 12 keskikokoista jauhoista perunaa
  • 1 sipuli
  • 250 g BBQ-maustettua Härkistä
  • 4 dl kaurakermaa
  • 1 rkl vegaanista margariinia
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustappippuria
  • herneen kokoinen nokare kasvisliemikuutiosta
  • 2 tomaattia
  • (ravintohiivahiutaleita)
  • rypsiöljyä pannulle ja vuuan voiteluun

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Kuori peruna ja halkaise ne kahteen osaan. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

Pilko sipuli ja kuullota se pannulla pienessä lorauksessa öljyä. Heitä mukaan härkis ja paista ihan hetki. Samalla voit vähän murustella sitä paistinlastan avulla. Ota paistos sivuun.

Kun perunat ovat kypsiä, valmista muusi. Kaada keitinvesi pois (ei haittaa vaikka sitä jää vähän pohjalle) ja survo perunat rikki perunasurvimella tai haarukalla. Lisää joukkoon 3 dl kaurakermaa, nokare margariinia, nokare kasvisliemikuutiosta ja suolaa sekä pippuria. Tarkista muusin maku ja lisää suolaa makusi mukaan. 

Viipaloi tomaatti.

Öljyä vuoka kevyesti lusikoi pohjalle kerros perunamuusia. Kumoa härkis muusin päälle. Voit jättää vähän koristeeksi pinnalle. Lado tomaatit härkis kerroksen päälle ja jätä myös niitäkin muutama koristeeksi. Lusikoi loput muusit vuokaan ja kaada päälle loput kaurakermat. Jos kaapista löytyy ravintohiivahiutaleita niin ripottele niitä kaurakerman päälle juustoista makua antamaan. Koristele lopuksi härkismurulla ja tomaatin viipaleilla.

Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia ja jos haluat lisää väriä pintaan niin voit nostaa asteita 225 paistoajan loppusuoralla ja kohdistaa lämmön tulemaan ylhäältä päin.

Anna vuuan vetäytyä tovin ennen tarjoilua ja nauti esimerkiksi etikkapunajuurien, suolakurkkujen tai puolukkahillon kera.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT