Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsiAnnoksia: 4

Perunasose­laatikko Härkiksestä tai Beanitista

Tästä suositusta laatikkoruoasta on alla kolme erilaista versiota. Ensimmäinen on alusta asti itse tehty versio, jossa käytetään kasviproteiinina Härkistä. Toinen versio tehdään Beanitista, ja se on nopea ja helpompi. Kolmas vaihtoehto on näistä kolmesta edullisin, ja se tehdään soijarouheesta. Voit valita näistä kolmesta mieleisesi!

Perunasoselaatikko Härkiksestä

  • 12 keskikokoista jauhoista perunaa
  • 1 sipuli
  • 250 g maustettua Härkistä (esim. Texmex tai Beanit Härkäpapumuru)
  • 4 dl kaurakermaa
  • 1 rkl vegaanista margariinia
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustappippuria
  • herneen kokoinen nokare kasvisliemikuutiosta
  • 2 tomaattia
  • (ravintohiivahiutaleita)
  • rypsiöljyä pannulle ja vuuan voiteluun

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Kuori peruna ja halkaise ne kahteen osaan. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

Pilko sipuli ja kuullota se pannulla pienessä lorauksessa öljyä. Heitä mukaan härkis ja paista ihan hetki. Samalla voit vähän murustella sitä paistinlastan avulla. Ota paistos sivuun.

Kun perunat ovat kypsiä, valmista muusi. Kaada keitinvesi pois (ei haittaa vaikka sitä jää vähän pohjalle) ja survo perunat rikki perunasurvimella tai haarukalla. Lisää joukkoon 3 dl kaurakermaa, nokare margariinia, nokare kasvisliemikuutiosta ja suolaa sekä pippuria. Tarkista muusin maku ja lisää suolaa makusi mukaan. 

Viipaloi tomaatti.

Öljyä vuoka kevyesti lusikoi pohjalle kerros perunamuusia. Kumoa härkis muusin päälle. Voit jättää vähän koristeeksi pinnalle. Lado tomaatit härkis kerroksen päälle ja jätä myös niitäkin muutama koristeeksi. Lusikoi loput muusit vuokaan ja kaada päälle loput kaurakermat. Jos kaapista löytyy ravintohiivahiutaleita niin ripottele niitä kaurakerman päälle juustoista makua antamaan. Koristele lopuksi härkismurulla ja tomaatin viipaleilla.

Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia ja jos haluat lisää väriä pintaan niin voit nostaa asteita 225 paistoajan loppusuoralla ja kohdistaa lämmön tulemaan ylhäältä päin.

Anna laatikon vetäytyä tovi ennen tarjoilua ja nauti esimerkiksi etikkapunajuurien, suolakurkkujen tai puolukkahillon kera.

Perunasoselaatikko Beanitista

  • 2 pkt Beanit-härkäpapumurua
  • 2 sipulia
  • 800 g muusiperunapakastetta (esim. Oolannin)
  • 1 l rasvaista kaura- tai soijamaitoa eli baristamaitoa
  • 2 tl (tai maun mukaan) mustapippurijauhetta
  • 2 tl yrttisuolaa tai 4 tl kasvisliemijauhetta
  • öljyä tai margariinia vuoan voitelemiseen

Valmista perunamuusi pussin ohjeiden mukaan (esim. lämmitä kauramaito ja muusiperuna mikrossa välillä sekoittaen). Kuori ja silppua sipulit.

Sekoita valmis muusi, härkäpapumuru, mausteet ja sipulisilppu.

Laita vuoka uuniin 200 asteeseen noin 30 min ajaksi. Anna vetäytyä tovi ennen tarjoilua.

Perunasoselaatikko soijarouheesta

Reseptin saat täältä!

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT