Kuvassa on pyöreässä vuoassa soijarouhe-perunasoselaatikkoa sekä kädet, jotka lusikoivat sitä. Vuoan vieressä on persiljanippu ja raidallinen keittiöpyyhe.
Resepti ja kuva: Jere Nieminen, Vegaanin kotiruokakirja, Moreeni 2010, kuva Oona PoutiainenAnnoksia: 6

Soijarouhe-perunasose­laatikko

  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 1/2 dl rypsiöljyä soijarouheen paistamiseen
  • n. 1 dl vettä soijarouheen kypsyttämiseen
  • 2 1/2 rkl soijakastiketta soijarouheen maustamiseen
  • 800 g jauhoisia perunoita
  • 2 1/2 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa tai -kermaa
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl persiljaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmista soijarouhe wokissa tai suurella paistinpannulla. Kuumenna ensin öljy ja sekoita joukkoon soijarouhe. Paista soijarouhetta hetken aikaa. Lisää vesi pienissä erissä samalla sekoittaen. Lisää pannulle myös soijakastike. Soijarouhe on valmista, kun kaikki vesi on imeytynyt.

Kuori ja lohko perunat. Keitä perunalohkoja n. 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Soseuta perunat sähkövatkaimella tai perunanuijalla.

Sekoita kaikki ainekset keskenään uunivuoassa. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Tarjoile valmis soijarouhe-perunasoselaatikko esimerkiksi tuoresalaatin ja ruisleivän kera.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta kaurakermaa.

Soijaton versio: Katso vaihtoehtoja täältä.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles