Resepti: Jere Nieminen, Vegaanin kotiruokakirja. Moreeni 2010.Annoksia: 6

Soijarouhe-perunasose­laatikko

  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 1/2 dl rypsiöljyä soijarouheen paistamiseen
  • n. 1 dl vettä soijarouheen kypsyttämiseen
  • 2 1/2 rkl soijakastiketta soijarouheen maustamiseen
  • 800 g jauhoisia perunoita
  • 2 1/2 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa tai -kermaa
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl persiljaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmista soijarouhe wokissa tai suurella paistinpannulla. Kuumenna ensin öljy ja sekoita joukkoon soijarouhe. Paista soijarouhetta hetken aikaa. Lisää vesi pienissä erissä samalla sekoittaen. Lisää pannulle myös soijakastike. Soijarouhe on valmista, kun kaikki vesi on imeytynyt.

Kuori ja lohko perunat. Keitä perunalohkoja n. 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Soseuta perunat sähkövatkaimella tai perunanuijalla.

Sekoita kaikki ainekset keskenään uunivuoassa. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Tarjoile valmis soijarouhe-perunasoselaatikko esimerkiksi tuoresalaatin ja ruisleivän kera.

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma tai kauramaito ei sovi, voit vaihtaa sen johonkin muuhun kasvimaitoon tai -kermaan.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT