Kuvassa on annos spagettia, tomaattikastiketta ja soijarouhepihvejä. Lautasen vieressä on leipäpaloja, tuoretta lehtipersiljaa sekä salaattiannos.
Resepti ja kuva: Reseptin on Vegaanihaasteelle luonut Anna Lounaja ja kuvannut Irena Huhta.Annoksia: 4

Helpot soijarouhepihvit tomaattikastikkeella

Soijarouhe on halpa ja näppärä perusproteiini, jota kannattaa pitää kaapissa varalla. Siitä voi valmistaa näitä kivoja pieniä pihvejä, jotka tarjoillaan maukkaan ja nopeasti valmistuvan tomaattikastikkeen sekä spagetin kera. Voit valmistaa pihvit joko paistinpannulla tai airfryerissa.

Kikhernejauho on oivallinen tuote pihvien ja pyöryköiden koossapitäjänä. Siitä onnistuu myös kasviperäinen, helppo ja hyvä vaihtoehto munakkaalle, ja sitä kannattaakin hankkia ainakin yksi pussi kokeiluun. Kikhernejauhoa voi ostaa monista perusruokakaupoista, ja sitä valmistaa mm. Foodin.

Jauhelihamauste on hyvä perusmauste myös kasvisruokiin! Saatavilla on sekä suolaa sisältäviä että suolattomia sekoituksia. Suolaton vaihtoehto (esim. Meira) on erityisen hyvä, jos haluaa lisätä ruokaan makua ilman, että suolan määrä lisääntyy. Myös soijakastikkeesta voi valita vähäsuolaisen version.

 

Helpot minipihvit soijarouheesta 

  • 3 dl soijarouhetta (esim. Vegesun)
  • 0,5 dl ravintohiivahiutaleita
  • 3 rkl kikhernejauhoa
  • 2 rkl jauhelihamaustetta 
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 2 tl sipulijauhetta
  • 1 dl korppujauhoa
  • 3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2,5 dl vettä
  • paistamiseen öljyä

Tomaattikastike

  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 pieni (puna)sipuli
  • 3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 tlk tomaattimurskaa (esim. Mutti)
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl (ruoko)sokeria
  • 1–2 tl tai maun mukaan suolaa

Lisäksi

  • spagettia 

Mittaa vettä lukuun ottamatta muut pihvien aineet kulhoon ja sekoita. Kiehauta vesi ja kaada se muiden aineiden joukkoon. Sekoita ja anna turvota n. 15 minuuttia.

Jaa massa kuuteentoista yhtä suureen osaan ja muotoile ne pieniksi pihveiksi painelemalla. Pihvitaikinan käsittely on helpointa öljytyillä käsillä.

Paista paistinpannulla keskilämmöllä reilussa öljyssä kummaltakin puolelta. Laita valmiit pihvit sivuun odottamaan. (Pihvit voi paistaa myös airfryerissa 200 asteessa n. 10 minuuttia. Käännä pihvit puolessa välissä. Pihvit kannattaa paistaa kahdessa erässä.)

Keitä seuraavaksi spagetti ja valmista tomaattikastike. Hienonna valkosipuli ja pilko sipuli pieneksi. Kuumenna öljyä pannulla. Ripottele päälle pippuri, valkosipuli sekä timjami ja paahda hetken aikaa. Varo, etteivät pala! 

Lisää sipuli ja kuullota sitä mausteiden kera noin viisi minuuttia. Lisää tomaattimurska, huuhtaise tölkki vedellä ja lisää noin desin verran vettä pannulle. Anna kiehua vähintään 15 minuuttia hiljaisella lämmöllä ja lisää lopuksi punaviinietikka, sokeri ja suola. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoile minipihvit ja tomaattikastike spagetin sekä raikkaan salaatin kera!
 

Erityisruokavaliot

  • Gluteeniton: Käytä pihveissä gluteenitonta korppujauhoa. Soijakastike sopii useimmille keliaakikoille, vaikka sen valmistuksessa olisikin käytetty vehnää, mutta valitse tarvittaessa tuote, joka on merkitty gluteenittomaksi. Keitä lisukkeeksi gluteenitonta spagettia.
  • Soijaton: Soijattoman version voi tehdä mustapavuista. Valuta sekä huuhtele kaksi purkkia käyttövalmiita mustapapuja (á 380 g) ja hienonna ne teho- tai sauvasekoittimella. Jätä soijarouhe pois, käytä vain 1 dl kylmää vettä sekä vaihda soijakastike Foodinin umamikastikkeeseen tai kasvisliemeen. Papupihveistä tulee soijarouhepihvejä pehmeämpiä.
Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles