Herkkusieni-pähkinäpasta
Pasta
- 6 nauhapesää tagliatellea*
- 3 rkl pinjansiemeniä
- 150 g herkkusieniä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamicoa
- suolaa
- pippuria
Cashewpähkinäpesto
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl sitruunamehua
- kylmäpuristettua oliiviöljyä
Laita pastavesi kiehumaan.
Valmista pesto soseuttamalla aineet sauvasekoittimella. Lisää oliiviöljyä joukkoon pikkuhiljaa, kunnes pestossa on sopiva koostumus.
Laita pasta kiehumaan. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Varo, etteivät siemenet pala! Siirrä pinjansiemenet sivuun, kaada pannulle oliiviöljy ja lisää sienet. Mausta balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Sienille riittää paistoajaksi noin minuutti.
Sekoita pesto pastan joukkoon ja lisää sienet. Jaa annokset lautasille ja koristele pinjansiemenillä ja tuoreella basilikalla.
*Suurin osa pastoista on tehty ilman kananmunaa, mutta tagliatelle- eli nauhapastan valmistuksessa sitä on voitu käyttää. Tarkista siis tuoteseloste ennen ostamista.
Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta pastaa.