Kahden kaalin soijasuikalepannu
Resepti ja kuva: Elina Innanen, Chocochili
- kaksi kourallista soijasuikaleita
- 1 kasvisliemikuutio
- yhteensä noin 300 g parsakaalia ja ruusukaaleja
- 2 rkl öljyä
- 2 tl currytahnaa (esim. Pirkka vindaloo)
- 1 tl savupaprikajauhetta
- cashewpähkinöitä
- loraus kaurakermaa
Keitä soijasuikaleet kasvisliemessä pehmeiksi. Leikkaa parsakaalin kukinnot suupalan kokoisiksi, ja leikkaa ruusukaaleista kova kanta pois. Poista ruusukaaleista myös muutama ulompi lehti ja leikkaa kaalit puoliksi.
Kaada soijasuikaleista vesi pois ja painele ylimääräinen neste pois siivilän ja paistinlastan avulla.
Laita kaalit kiehumaan suolalla maustettuun veteen pariksi minuutiksi. Jätä kaalit aavistuksen rapeiksi!
Kuumenna paistinpannulla öljy ja currytahna. Lisää soijasuikaleet ja savupaprikajauhe. Paista noin viisi minuttia tai kunnes suikaleissa on kaunis väri ja ne ovat saaneet hiukan rapeutta pintaan. Lisää pannulle kaalit ja cashewpähkinät ja paistele vielä hetki.
Lisää lopuksi loraus kermaa. Tarjoa heti.
Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta kaurakermaa.
Pähkinätön versio: Jätä cashewpähkinät pois. Voit korvata ne esimerkiksi siemenillä, kuten kurpitsansiemenillä tai auringonkukansiemenillä.