Resepti: ChocochiliAnnoksia: 2

Kahden kaalin soijasuikale­pannu

  • kaksi kourallista soijasuikaleita
  • 1 kasvisliemikuutio
  • yhteensä noin 300 g parsakaalia ja ruusukaaleja
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl currytahnaa (esim. Pirkka vindaloo)
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • cashewpähkinöitä
  • loraus kaurakermaa

Keitä soijasuikaleet kasvisliemessä pehmeiksi. Leikkaa parsakaalin kukinnot suupalan kokoisiksi, ja leikkaa ruusukaaleista kova kanta pois. Poista ruusukaaleista myös muutama ulompi lehti ja leikkaa kaalit puoliksi.

Kaada soijasuikaleista vesi pois ja painele ylimääräinen neste pois siivilän ja paistinlastan avulla.

Laita kaalit kiehumaan suolalla maustettuun veteen pariksi minuutiksi. Jätä kaalit aavistuksen rapeiksi!

Kuumenna paistinpannulla öljy ja currytahna. Lisää soijasuikaleet ja savupaprikajauhe. Paista noin viisi minuttia tai kunnes suikaleissa on kaunis väri ja ne ovat saaneet hiukan rapeutta pintaan. Lisää pannulle kaalit ja cashewpähkinät ja paistele vielä hetki.

Lisää lopuksi loraus kermaa. Tarjoa heti.

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soijakermaan tai kookosmaitoon.

Pähkinätön versio: Jätä cashewpähkinät pois. Voit korvata ne esimerkiksi siemenillä, kuten kurpitsansiemenillä tai auringonkukansiemenillä.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT