Kesäkeittoa ja ruisleipää
Resepti ja kuva: Elina Innanen, ChocochiliAnnoksia: 4

Kesäkeitto

  • 5 keskikokoista perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 1/2 dl herneitä
  • kourallinen vihreitä papuja
  • noin 7 dl vettä
  • 1/2 tl valkopippuria
  • suolaa
  • 4 dl kaurakermaa
  • kourallinen tuoretta persiljaa

Pese perunat ja pilko ne suupaloiksi. Pilko porkkana. Irrota kukkakaalin nuput ja poista vihreistä pavuista kannat.

Laita kattilaan vihannekset ja kaada päälle vettä, kunnes vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Mausta valkopippurilla. Keitä kasvikset pehmeiksi.

Sekoita lopuksi keiton joukkoon kaurakerma ja suolaa maun mukaan. Ota kattila pois levyltä ja lisää keittoon silputtu tuore persilja.

Tarjoa tuoreen ruisleivän kanssa.
 

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta kaurakermaa.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles