Kesäkeitto

4 annosta
  • 5 keskikokoista perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 1/2 dl herneitä
  • kourallinen vihreitä papuja
  • noin 7 dl vettä
  • 1/2 tl valkopippuria
  • suolaa
  • 4 dl kaurakermaa
  • kourallinen tuoretta persiljaa

Pese perunat ja pilko ne suupaloiksi. Pilko porkkana. Irrota kukkakaalin nuput ja poista vihreistä pavuista kannat.

Laita kattilaan vihannekset ja kaada päälle vettä, kunnes vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Mausta valkopippurilla. Keitä kasvikset pehmeiksi.

Sekoita lopuksi keiton joukkoon kaurakerma ja suolaa maun mukaan. Ota kattila pois levyltä ja lisää keittoon silputtu tuore persilja.

Tarjoa tuoreen ruisleivän kanssa.

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soijakermaan tai kookosmaitoon.

Kesäkeittoa ja ruisleipää
Kuva © Elina Innanen / chocochili.net