Nachopelti
Nachopelti on hauska ja juhlaankin sopiva ruoka. Tuoresalsan ja vegejuustokastikkeen voi valmistaa jo etukäteen, jolloin nachopellin kokoaminen sujuu nopeammin.
Tuoresalsa
- 2 isoa tomaattia
- 1/2 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 punainen chili
- puolikkaan limen mehu
- suolaa
- pippuria
Juustokastike
- 2 pientä perunaa
- 1 keskikokoinen porkkana
- 50 g cashewpähkinöitä
- 1/2 dl ravintohiivahiutaleita
- 4 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl vettä
- 3/4 tl suolaa
- 1/2 valkosipulijauhetta
- 1/4 tl valkopippuria
- 1/2 tl srirachaa
- 1 tl omenaviinietikkaa
Muut
- 1 pkt Nyhtökauraa, Härkis-härkäpapumurskaa tai -murua, muuta valmista kasviproteiinia tai keitettyjä mustapapuja
- 230 g tacokastiketta
- suolaa
- pippuria
- 1 pussi nachoja
- 2 kypsää avokadoa
- korianteria tai lehtipersiljaa koristeluun
Pilko kaikki tuoresalsan ainekset ja sekoita ne kulhossa. Lisää puolikkaan limen mehu, mausta suolalla ja pippurilla ja laita jääkaappiin maustumaan.
Pilko perunat ja porkkanat paloiksi vegejuustokastiketta varten, ja keitä niitä kiehuvassa vedessä cashewpähkinöiden kanssa 10 minuuttia.
Valuta kypsät juurekset ja pehmenneet pähkinät ja laita blenderiin. Lisää tehosekoittimeen loput juustokastikkeen ainesosat ja sekoita tasaiseksi.
Paista kasviproteiinia hetki pannulla, lisää tacokastike ja mausta suolalla ja pippurilla.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Laita pellille leivinpaperi ja levitä sille runsaasti nachoja. Lusikoi kasviproteiini nachojen päälle ja kaada päällimmäiseksi vähintään puolet juustokastikkeesta. Paista uunissa 10 minuuttia.
Tarjoile tuoresalsan, avokadon ja korianterin kanssa.
Gluteeniton versio: Nyhtökaura ei ole gluteeniton, joten valitse sen tilalle gluteeniton tuote.
Pähkinätön versio: Jätä vegejuustokastikkeesta cashewpähkinät pois ja vähennä sen veden määrää pikkuisen. Voit myös tehdä juustokastikkeen gluteenittomasta kaurakermasta ja vegejuustosta tai käyttää valmista vegejuustokastiketta, kuten Poppamies, Taco Truck tai Auran.