Resepti ja kuva: Anniina Kotiranta, Anniina's kitchenAnnoksia: 4

Nachopelti

Nachopelti on tosi hauska ja juhlaankin sopiva ruoka. Tuoresalsan ja vegejuustokastikkeen voi valmistaa jo etukäteen, jolloin nachopellin kokoaminen sujuu nopeammin.

Tuoresalsa

  • 2 isoa tomaattia
  • 1/2 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä 
  • 1/2 punainen chili
  • puolikkaan limen mehu
  • suolaa
  • pippuria

Juustokastike

  • 2 pientä perunaa
  • 1 keskikokoinen porkkana
  • 50 g cashewpähkinöitä 
  • 1/2 dl ravintohiivahiutaleita
  • 4 rkl oliiviöljyä 
  • 3 rkl vettä
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 valkosipulijauhetta
  • 1/4 tl valkopippuria 
  • 1/2 tl srirachaa 
  • 1 tl omenaviinietikkaa

Muut

  • 1 pkt Beanitia, Härkistä tai muuta valmista kasviproteiinia tai keitettyjä mustapapuja
  • 230 g tacokastiketta
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 1 pussi nachoja
  • 2 kypsää avokadoa
  • Korianteria tai lehtipersiljaa koristeluun

Pilko kaikki tuoresalsan ainekset ja sekoita ne kulhossa. Lisää puolikkaan limen mehu, mausta suolalla ja pippurilla ja laita jääkaappiin maustumaan.

Pilko perunat ja porkkanat paloiksi vegejuustokastiketta varten, ja keitä niitä kiehuvassa vedessä cashewpähkinöiden kanssa 10 minuuttia.

Valuta kypsät juurekset ja pehmenneet pähkinät ja laita blenderiin. Lisää tehosekoittimeen loput juustokastikkeen ainesosat ja sekoita tasaiseksi.

Paista kasviproteiinia hetki pannulla, lisää tacokastike ja mausta suolalla ja pippurilla.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Laita pellille leivinpaperi ja levitä sille runsaasti nachoja. Lusikoi kasviproteiini nachojen päälle ja kaada päällimmäiseksi vähintään puolet juustokastikkeesta. Paista uunissa 10 minuuttia.

Tarjoile tuoresalsan, avokadon ja korianterin kanssa.


Gluteeniton versio: Käytä Nyhtökauran tilalla Härkistä tai jotain muuta gluteenitonta kasviproteiinia.

Pähkinätön versio: Jätä vegejuustokastikkeesta cashewpähkinät pois ja vähennä sen veden määrää pikkuisen. Voit myös tehdä juustokastikkeen gluteenittomasta kaurakermasta ja vegejuustosta tai käyttää valmista vegaanista Frankful-juustodippiä.

 

*Alkuperäisessä reseptissä käytettiin Nyhtökauraa.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT