Kuvassa on kolme kulhoa harmaalla pöydällä. Yhdessä kulhossa on oranssia linssicurrya, jonka päällä on kaurafraichea ja tuoretta korianteria. Toisessa kulhossa on riisiä ja kolmannessa salaatinlehtiä ja tomaattilohkoja. Kulhojen vieressä on nippu korianteria.
Resepti ja kuva: Reseptin on Vegaanihaasteelle laatinut ja kuvannut Elina Innanen, Chocochili.Annoksia: 4

Nopea linssicurry

Mausteinen linssicurry on yllättävän helppo tehdä ja valmistuu edullisista raaka-aineista. Sillä on hyvä pistää Vegaanihaastekin käyntiin! Herkuttele curry riisin tai halutessasi kotimaisten vaihtoehtojen, kuten ohran tai kaurasuurimoiden kanssa. 

Kuivatut linssit ovat edullinen, hyvin säilyvä ja kätevä tuote pitää kaapissa juuri tällaisia ruokia varten. Linssejä ei tarvitse liottaa, ja ne kypsyvätkin nopeasti.

Jos korianteri ei ole sinulle ennestään tuttu yrtti, maistele sitä ensin pieni määrä. Jos et pidä sen mausta, voit jättää sen huoletta pois. Joidenkin ihmisten suussa korianterissa on vähän saippuamainen maku. Syy tälle piilee geeneissä, eli sille ei oikeastaan mahda mitään. Jos olet välttynyt harmilliselta "saippuageeniltä", lisää tuoretta korianteria annokseesi runsaasti!

Nopea linssicurry

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2,5 dl kuivattuja punaisia linssejä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl chilirouhetta tai maun mukaan
  • 0,25 tl kanelia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 100 g vihreitä papuja (pakaste)
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa (tai 2 dl kaurakermaa ja 4 dl vettä)

Tarjoiluun

  • riisiä, ohraa tai kaurasuurimoita
  • tuoretta korianteria (voit halutessasi jättää pois)

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Huuhtele linssit. 

Kuumenna rypsiöljy paistokasarin pohjalla. Lisää mausteet suolaa ja sokeria lukuun ottamatta ja kuullota, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Lisää pannulle sipuli ja jatka kuullottamista, kunnes ne hiukan pehmenevät. Lisää vielä raastettu inkivääri ja kuumenna. 

Lisää kasariin huuhdellut linssit, tomaattimurska ja kookosmaito sekä vihreät pavut. Mausta suolalla sekä sokerilla ja keittele miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä eli pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä.

Viimeistele curry lopuksi tuoreella korianterilla, jos haluat. Tarjoa riisin, ohran tai kaurasuurimoiden kanssa. 

 

Erityisruokavaliot

  • Gluteeniton: Jos käytät kaurakermaa, valitse gluteeniton tuote, kuten Fazer Aito tai Elovena. Valitse lisukkeeksi jotain gluteenitonta, kuten riisiä tai kvinoaa.
Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles