Kuvassa on kaksi lautasellista pähkinä-tomaattipastaa. Pasta on kierrepastaa, ja sen pinnalla on paksua vaaleanoranssia kastiketta. Annosten pinnalla on tuoreen basilikan lehtiä. Kulhojen vieressä on tomaatista ja salaatinlehdistä tehty salaatti. Kuvan taustalla on kultaköynnös.
Resepti ja kuva: Reseptin on Vegaanihaasteelle laatinut ja kuvannut Elina Innanen, Chocochili.Annoksia: 4

Pähkinäinen basilika-tomaattipasta

Pähkinöistä ja tomaateista syntyy helppo pastakastike sauva- tai tehosekoittimella. Jos laitteesi ei ole erityisen tehokas, voit helpottaa sen työtä liottamalla pähkinöitä ensin runsaassa vedessä parin tunnin ajan tai yön yli jääkaapissa. Kaada liotusvesi pois.

Kaikkein maukkain kastike syntyy pienistä luumu- tai kirsikkatomaateista, mutta myös tavalliset tomaatit käyvät. Halutessasi voit vaihtaa kaikki tai osan pähkinöistä auringonkukan- ja kurpitsansiemeniin, jotka ovat edullisempi vaihtoehto. 

Ravintohiivahiutaleet ovat ehkä sinulle uusi tuttavuus. Ne antavat ruoille täyteläisen, hieman juustomaisen ja pähkinäisen maun. Niitä voi käyttää monenlaisissa ruoissa, mutta erityisen hyvin ne sopivat pastaruokiin. Voit lukea ravintohiivahiutaleista lisää täältä.

Pähkinäinen basilika-tomaattipasta

  • 1 suippopaprika (n. 100 g) 
  • 100 g cashewpähkinöitä
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 250 g (miniluumu)tomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita (esim. Foodin, Makrobios tai Puhdas+)
  • 0,5 tl suolaa
  • mustapippuria (myllystä)
  • 1,5 dl vettä
  • 400 g pastaa
  • kourallinen tuoretta babypinaattia (tai pakastepinaattia)
  • 1 ruukku basilikaa

Poista paprikasta siemenet ja paloittele se korkeareunaiseen astiaan. Lisää pähkinät, tomaatit, valkosipulinkynnet, oliiviöljy sekä ravintohiivahiutaleet ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää tuore pinaatti lopuksi pastan keitinveteen, jotta se pehmenee hieman ja valuta sitten vesi pois. (Jos käytät pakastepinaattia, sulata se erikseen ja lisää lopuksi ruoan joukkoon.)

Kuumenna paistinpannu ja lisää pähkinä-tomaattiseos pannulle. Kaada joukkoon 1,5 dl vettä. Kuumenna muutaman minuutin ajan koko ajan sekoittaen. 

Sekoita yhteen pasta, pinaatti ja pähkinäkastike. Sekoita pastan joukkoon lopuksi runsaasti tuoretta basilikaa. 

 

Erityisruokavaliot

  • Gluteeniton: Käytä gluteenitonta pastaa.
  • Pähkinätön: Käytä pähkinöiden sijaan auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä.
Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles