Resepti ja kuva: Elina Innanen, ChocochiliAnnoksia: 8

Pannukakku

  • 5 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita (tai 1 dl vehnäjauhoja)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl maustamatonta soija- tai kaurajogurttia
  • 1 l soija-, kaura- tai muuta kasvimaitoa
  • vegaanista margariinia (ks. lista täältä)

Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää soijamaito ja -jogurtti ja sekoita tasaiseksi.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja anna taikinan vetäytyä sen aikaa.

Ripottele uunipellille leivinpaperin päälle margariininokareita ja laita pelti uuniin, kunnes margariini on sulanut. Levitä margariini tasaiseksi ja kaada taikina pellille. Ripottele päälle vielä pieniä margariininokareita ja paista pannukakkua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta pelti sen jälkeen ylemmälle tasolle ja paista vielä 10 minuuttia, jotta pintaan tulee kaunis väri. Jos pinta ei värity tarpeeksi, nosta pelti vielä kaikkein ylimmälle tasolle pariksi minuutiksi.

Pannukakku kiinteytyy jäähtyessään, joten anna sen vetäytyä hyvin ennen tarjoamista.

Vinkki! Jos haluatkin pannukakun sijaan lettuja, saat helpon ohjeen täältä!

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT