El Vego -papuhampurilaiset salsakastikkeella
Papupihvit
- 1 tlk kidneypapuja 255 g (400 g tölkki, n. 3 1/2 dl)
- 1 tlk ruskeita papuja 265 g (420 g tölkki, n. 3 dl)
- puolikas tai pieni sipuli
- 1 (n. 80 g) kiinteä peruna
- 3/4 dl korppujauhoja
- 2 rkl perunajauhoja
- 2 rkl ketsuppia
- 2 rkl paprikamaustetta
- 2 tl jauhettua korianteria
- 2 tl jauhettua chiliä tai cayennenpippuria
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 1/2 tl suolaa
- paistamiseen rypsiöljyä
Valuta suolaliemi pois pavuista ja soseuta pavut perunanuijalla tai sauvasekoittimella.
Hienonna sipuli. Kuori ja raasta peruna raastimen hienommalla terällä.
Sekoita kaikki aineet yhteen ja anna vetäytyä muutama minuutti ennen paistamista.
Muotoile paputaikinasta kymmenen pihvia ja paista keskilämmöllä reilussa öljyssä molemmilta puolilta, kunnes pihvit ovat saaneet kauniin värin ja rapean paistopinnan.
Salsakastike
- puolikas sipuli
- 1–3 valkosipulinkynttä
- rypsiöljyä sipulien kuullottamiseen
- 250 g tomaattimurskaa
- 3 tl jauhettua chiliä tai cayennenpippuria
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1/2 tl suolaa
- 2–3 rkl perunajauhoja
- 3 rkl vettä
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita hieman.
Muodosta suuruste sekoittamalla perunajauhot ja vesi. Lisää sipuleiden joukkoon loput ainekset ja anna lämmetä hieman.
Hampurilaisten kokoaminen
- papupihvejä
- salsaa
- hampurilaissämpylöitä
- ohueksi suikaloitua paprikaa tai tomaattia
- guacamolea
- ketsuppia
- jäävuorisalaattia hienonnettuna
Kokoa hampurilaiset haluamassasi järjestyksessä ja nauti heti.
Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta korppujauhoa. Hampurilaissämpylämä voi käyttää esimerkiksi Pirkan gluteenittomia auringonkukansiemensämpylöitä pakasteosastolta.