Kuvassa on neljä kauratuorejuustolla, porkkalalla, punasipulilla ja tillillä päällystettyä leipäsiivua. Leivät ovat leivinpaperin päällä, ja niiden vieressä on pieni narukerä, kulhollinen porkkalaa ja kuusen oksia.
Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsiAnnoksia: 6

Porkkala

Tällä ruokatempulla loihdit porkkanoista kylmäsavulohen kaltaista herkkua! Alkuperäisen porkkalaohjeen mukaan porkkanat paistetaan uunissa suolapedissä, mutta keittämällä valmistaminen on huomattavasti helpompaa ja nopeampaa. 

Vinkki: Voit halutessasi leikata porkkanat siivuiksi juustohöylällä tai kuorimaveitsellä jo ennen kypsennystä, jolloin keittoaika lyhenee muutamaan minuuttiin.

Porkkala

  • 4 keskikokoista porkkanaa
  • 2 l vettä
  • ½ dl merisuolaa
  • muutama tippa hikkorisavuaromia (esim. Poppamies)
  • 1 tl valko- tai omenaviinietikkaa
  • 1 rkl rypsiöljyä

Kuori porkkanat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi noin 20 minuuttia. Nosta porkkanat jäähtymään leikkuulaudalle.

Sekoita nestesavu, etikka ja rypsiöljy keskenään. 

Leikkaa jäähtyneet porkkanat ohuiksi nauhoiksi esimerkiksi juustohöylällä. Yhdistä porkkanat ja marinadi kannelliseen astiaan ja kääntele niin, että jokainen porkkananauha saa osansa marinadista. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.

Kaada valmiista porkkalasta ylimääräinen marinadi pois.

Tarjoile porkkala esimerkiksi saaristolaisleivän päällä! Voitele se kaurapohjaisella tuorejuustolla (esim. Oatly maustamaton) ja lisää sen päälle porkkalaviipaleita. Viimeistele hienonnetulla punasipulilla, tuoreella tillillä ja rouhitulla mustapippurilla.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles