Porkkana-maapähkinävoikeittoa lautasella
Resepti ja kuva: Elina Innanen, ChocochiliAnnoksia: 4

Porkkana-maapähkinävoikeitto

  • 1 kg porkkanoita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • tilkka öljyä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • vettä
  • 2 rkl sileää maapähkinävoita
  • 1 tlk soija- tai kaurakermaa
  • 1 tlk valmiiksi keitettyjä kikherneitä
  • (tuoretta korianteria)

Kuori ja paloittele porkkanat. Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri.

Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja lisää siihen valkosipuli ja inkivääri. Kuullota hetki. Lisää sitten porkkanat ja kasvisliemikuutiot. Kaada päälle vettä sen verran, että porkkanat juuri ja juuri peittyvät. Keitä porkkanat pehmeiksi ja soseuta keitto.

Lisää kattilaan soijakerma ja maapähkinävoi. Kuumenna keitto ja sekoittele maapähkinävoi tasaiseksi keiton sekaan. Lisää lopuksi huuhdellut ja valutetut kikherneet ja kuumenna.

Jos pidät korianterin mausta, tarjoile tuoreen korianterin kera.

Gluteeniton versio: Käytä soijakermaa tai gluteenitonta kaurakermaa.

Soijaton versio: Käytä soijakerman sijaan kaurakermaa tai kookosmaitoa.

Lisää ideoita kasvissosekeittoihin saat täältä!

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles