Kuvassa on soikeassa vuoassa porkkanalaatikkoa. Se on kauniin oranssia ja sen pinnalla on miedosti ruskistunutta korppujauhoa. Vuoassa on puinen kauha ja sen vieressä on havun oksa ja alla punainen lumihiutalekoristeinen liina.
Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsiAnnoksia: 8

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko on monen joulupöydän kestosuosikki. Tällä reseptillä valmistat helpon ja herkullisen porkkanalaatikon täysin kasviperäisenä!

Tarvitset 2 litran vetoisen vuoan tai useamman pienemmän.

  • 1 kg porkkanoita
  • 7 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl puuroriisiä
  • 3 dl kaurakermaa
  • 2 rkl siirappia
  • 2 rkl korppujauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 1/4 tl valkopippuria

Pinnalle

  • 2 rkl korppujauhoja
  • (kasvimargariinia nokareina)

Kuori ja pilko porkkanat kattilaan. Lisää vesi sekä suola ja keitä porkkanat pehmeiksi. Ota porkkanoiden keitinvesi talteen ja laita riisi keittymään siihen pakkauksen ohjeen mukaan. 

Kun porkkanat ovat hiukan jäähtyneet, soseuta ne teho- tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kaurakerma, siirappi, korppujauhot ja mausteet. Sekoita hyvin.

Valuta riisi tarvittaessa lävikössä ja sekoita porkkanasoseen joukkoon. Sipaise öljyä uunivuoan pintaan ja levitä seos tasaisesti vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja halutessasi muutama nokare vegaanista margariinia.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles