Porkkanalaatikko
Porkkanalaatikko on monen joulupöydän kestosuosikki. Tällä reseptillä valmistat helpon ja herkullisen porkkanalaatikon täysin kasviperäisenä!
Tarvitset 2 litran vetoisen vuoan tai useamman pienemmän.
- 1 kg porkkanoita
- 7 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2 dl puuroriisiä
- 3 dl kaurakermaa
- 2 rkl siirappia
- 2 rkl korppujauhoja
- ½ tl suolaa
- 1/4 tl muskottipähkinää
- 1/4 tl valkopippuria
Pinnalle
- 2 rkl korppujauhoja
- (kasvimargariinia nokareina)
Kuori ja pilko porkkanat kattilaan. Lisää vesi sekä suola ja keitä porkkanat pehmeiksi. Ota porkkanoiden keitinvesi talteen ja laita riisi keittymään siihen pakkauksen ohjeen mukaan.
Kun porkkanat ovat hiukan jäähtyneet, soseuta ne teho- tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kaurakerma, siirappi, korppujauhot ja mausteet. Sekoita hyvin.
Valuta riisi tarvittaessa lävikössä ja sekoita porkkanasoseen joukkoon. Sipaise öljyä uunivuoan pintaan ja levitä seos tasaisesti vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja halutessasi muutama nokare vegaanista margariinia.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia.