Resepti: Jere Nieminen, Vegaanin kotiruokakirja. Moreeni 2010.Annoksia: 2

Sienestäjänleike

Seitanleikkeet

  • 4 dl gluteenijauhoja
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl timjamia
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 2 3/4 dl vettä
  • 3 rkl ketsuppia
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • rypsiöljyä paistamiseen

Sienikastike

  • 150–200 g metsä- tai herkkusieniä (tuoreena tai säilöttynä)
  • rypsiöljyä
  • 2 rkl vegaanista margariinia (ks. lista täältä) tai öljyä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa

Valmista ensin seitanleikkeet. Sekoita kuivat ainekset yhteen. Lisää vesi, ketsuppi, soijakastike ja rypsiöljy. Vaivaa taikinaa pari minuuttia tai kunnes rakenne on kimmoisa. Leikkaa taikina kuuteen samankokoiseen osaan. Muotoile palat pihveiksi.

Laita runsaasti vettä kiehumaan. Keitä pihvejä 15 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja anna pihvien jäähtyä. Paista pihvejä keskilämmöllä reilussa rypsiöljyssä, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean värin.

Valmista myös kastike. Paista sienet paistinpannulla ja siirrä ne sivuun. Sulata margariini paistinpannussa. Lisää kaurakerma paistinpannuun ja paista kastiketta kasaan muutama minuutti. Sekoita paistetut sienet kastikkeeseen.

Tarjoile valmiit leikkeet ja sienikastike esimerkiksi perunamuusin kera.

Vinkki: Seitania voi pakastaa, joten sitä kannattaa tehdä kerralla isompi annos. 

Soijaton versio: Käytä soijakastikkeen sijaan kasvislientä.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT