Suklaakuppikakkuja ja koristehelmiä
Resepti ja kuva: Satu Saunio, Kamomillan konditoriaAnnoksia: 12

Suklaakuppikakut

Pohja

  • 2 1/2 dl kaura, soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 1/2 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 3/4 dl kaakaojauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa

Kuorrute

  • 100 g vegaanista margariinia (ks. lista täältä)
  • 1 1/4 dl kaakaojauhetta
  • 1/2 tl vanilja-aromia tai 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 5 dl tomusokeria
  • 2 rkl kaura- tai soijamaitoa

Täytä muffinssipellin kolot muffinssivuoilla. (Vaihtoehtoisesti voit käyttää uunissa leviämättömiä kartonki-, amerikan-, folio- tai silikonivuokia. Jos sinulta puuttuvat sekä muffinssipelti että leviämättömät vuoat, voit laittaa kaksi tavallista paperivuokaa päällekkäin.) Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.

Sekoita kauramaito, rypsiöljy, sokeri, suola ja vaniljajauhe. Siivilöi kaakaojauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda ensin toiseen kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää jauhot nesteiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 22 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsät. Pohja on kypsä, kun siihen työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa. Anna pohjien jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

Vaahdota pehmeä margariini, kaakaojauhe, suola ja puolet tomusokerista sähkövatkaimella. Lisää loppu tomusokeri sekä kauramaito ja sekoita tasaiseksi. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele halutessasi esim. suklaapaloilla tai vegaanisissa strösseleillä.

Säilytä valmiit kuppikakut jääkaapissa.

Gluteeniton versio: Katso gluteenittoman pohjan resepti täältä.

Soijaton versio: Käytä taikinassa ja kuorrutteessa jotain muuta kasvimaitoa kuin soijamaitoa.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles