Täyteläinen Beanit-stroganoff

Liedellä huolella haudutettu Beanit-stroganoff hurmaa täyteläisellä maullaan. Tarjoile se keitettyjen perunoiden ja vaikkapa höyrytetyn parsakaalin kera. Voit halutessasi lisätä kastikkeeseen myös sieniä.

Edullinen versio stroganoffista syntyy muutamasta kourallisesta Hernistä tai soijasuikaleita. Herniksen voi lisätä kastikkeeseen sellaisenaan. Soijasuikaleet kannattaa ensin keittää kasvisliemessä ja puristella ylimääräinen neste hyvin pois ennen paistamista.

Täyteläinen Beanit-stroganoff

  • perunoita neljälle
  • 250 g Beanit-suikaleita (esim. valkosipuli&yrtit)
  • 50 g kasvimargariinia
  • 1 sipuli
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl vettä
  • 70 g tomaattipyrettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl kaurafraichea tai kaurakermaa
  • 1 rkl sinappia
  • 2 suolakurkkua
  • suolaa tarvittaessa
  • halutessasi parsakaalia (tuoretta tai pakastettua)

Laita perunat kiehumaan ja valmista Beanit-stroganoff niiden kypsymisen aikana.

Sulata paistinpannulla noin 2 rkl margariinia ja paista Beanit-suikaleisiin rapea pinta. Ota suikaleet sivuun. Hienonna sipuli. Lisää paistinpannulle pieni nokare margariinia ja ruskista sipuli.

Lisää Beanit-suikaleet sipulien joukkoon sekä loppu margariini. Kun margariini on sulanut, ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää vesi joukkoon hiljalleen koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon myös tomaattipyre, soijakastike, kasvisliemikuutio ja mustapippuri.

Anna kastikkeen kuplia ja laske levyn lämpötilaa. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä ainakin 15 minuuttia. Jos haudutat kastiketta 30 minuuttia, maku vain paranee. Lisää hiukan vettä tarvittaessa.

Kuutioi suolakurkut. Lisää lopuksi kastikkeen joukkoon suolakurkut, kaurafraiche ja sinappi. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja höyrytetyn parsakaalin kera.

 

Erityisruokavaliot

  • Gluteeniton: Käytä vehnäjauhojen tilalla gluteenitonta jauhoa. Soijakastike sopii useimmille keliaakikoille, vaikka sen valmistuksessa olisikin käytetty vehnää, mutta valitse tarvittaessa tuote, joka on merkitty gluteenittomaksi. Käytä gluteenitonta kaurafraichea (esim. Pirkka tai Fazer Aito), soijafraichea (esim. Planti sour dream) tai gluteenitonta kaurakermaa (esim. Elovena tai Fazer Aito).
  • Soijaton: Käytä soijakastikkeen tilalla Foodinin umamikastiketta tai maun mukaan suolaa.
Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT