Kuvassa on lautasella Beanitista valmistettua kauniin ruskeaa stroganoff-kastiketta, jonka päällä on kaurafraichea ja persiljaa. Lautasella on myös kuorittuja keitettyjä perunoita, höyrytettyä parsakaalia ja paprikasiivuja. Lautanen on valkoisen lautasliinan päällä. Sen vieressä on haarukka ja veitsi, vesilasi, näkkileipää sekä kattila, jossa on lisää kastiketta.
Resepti ja kuva: Reseptin on Vegaanihaasteelle laatinut ja kuvannut Paula Heinonen, Pidempi korsi.Annoksia: 4

Täyteläinen vegestroganoff

Liedellä huolella haudutettu vegestroganoff hurmaa täyteläisellä maullaan. Tarjoile se keitettyjen perunoiden ja vaikkapa höyrytetyn parsakaalin kera. Voit halutessasi lisätä kastikkeeseen myös herkkusieniä.

Edullisempi versio stroganoffista syntyy muutamasta kourallisesta Hernistä tai soijasuikaleita. Herniksen voi lisätä kastikkeeseen sellaisenaan. Soijasuikaleet kannattaa ensin keittää kasvisliemessä ja puristella ylimääräinen neste hyvin pois ennen paistamista.

Huom! Tämän reseptin alkuperäinen nimi oli täyteläinen Beanit-stroganoff. Kevään 2023 aikana Beanit-härkäpapusuikaleiden nimi muuttui Härkis-härkäpapusuikaleiksi. Tuote pysyi samana, mutta tuotteen nimi ja pakkaus uudistuivat. Kyseessä on maultaan ja rakenteeltaan hyvin erilainen tuote kuin Härkis original, Härkis texmex tai Härkis-kaurajauhikset, ja tähän reseptiin suositellaankin ensisijaisesti Härkis-härkäpapusuikaleita.

Täyteläinen vegestroganoff

  • perunoita neljälle
  • 250 g Härkis-härkäpapusuikaleita (esim. valkosipuli&yrtit)
  • 50 g kasvimargariinia
  • 1 sipuli
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl vettä
  • 70 g tomaattipyrettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl kaurafraichea tai kaurakermaa
  • 1 rkl sinappia
  • 2 suolakurkkua
  • suolaa tarvittaessa
  • halutessasi parsakaalia (tuoretta tai pakastettua)

Laita perunat kiehumaan ja valmista vegestroganoff niiden kypsymisen aikana.

Sulata paistinpannulla noin 2 rkl margariinia ja paista härkäpapusuikaleisiin rapea pinta. Ota suikaleet sivuun. Hienonna sipuli. Lisää paistinpannulle pieni nokare margariinia ja ruskista sipuli.

Lisää härkäpapusuikaleet sipulien joukkoon sekä loppu margariini. Kun margariini on sulanut, ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää vesi joukkoon hiljalleen koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon myös tomaattipyre, soijakastike, kasvisliemikuutio ja mustapippuri.

Anna kastikkeen kuplia ja laske levyn lämpötilaa. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä ainakin 15 minuuttia. Jos haudutat kastiketta 30 minuuttia, maku vain paranee. Lisää hiukan vettä tarvittaessa.

Kuutioi suolakurkut. Lisää lopuksi kastikkeen joukkoon suolakurkut, kaurafraiche ja sinappi. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja höyrytetyn parsakaalin kera.

 

Erityisruokavaliot

  • Gluteeniton: Käytä vehnäjauhojen tilalla gluteenitonta jauhoa. Soijakastike sopii useimmille keliaakikoille, vaikka sen valmistuksessa olisikin käytetty vehnää, mutta valitse tarvittaessa tuote, joka on merkitty gluteenittomaksi. Käytä gluteenitonta kasvipohjaista fraichea (esim. Pirkka, Deliciest tai Planti) tai gluteenitonta kaurakermaa (esim. Elovena tai Fazer Aito).
  • Soijaton: Käytä soijakastikkeen tilalla Foodinin umamikastiketta tai maun mukaan suolaa.
Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles