Annoksia: 3

Vegaanin kanaton kanasalaatti

Kuva ja resepti: Paula Heinonen, Pidempi korsi -blogi

 

Marinoidut soijasuikaleet

  • puoli pakettia kuivia soijasuikaleita
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 4 rkl öljyä
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 2 rkl broilerimaustetta
  • 1 rkl agave-, taateli- tai tavallista siirappia

Salaattiaineksia, kuten

  • salaattia
  • tomaattia
  • kurkkua
  • paprikaa

Keitä suikaleet ohjeen mukaan. Valuta ja puristele ylimääräinen vesi pois.

Valmista marinadi kannelliseen kulhoon ja painele suikaleet marinadin joukkoon. Sulje kansi, hölskytä ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Paista suikaleet pannulla kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Kokoa salaatti pohjaksi ja revi hieman jäähtyneet suikaleet salaatin päälle. Lorauta päälle oliiviöljyä tai salaatinkastiketta.

Vinkki: Löydät listan vegaanisista salaatinkastikkeista täältä.

Gluteeniton versio: Soijakastike käy useimmille keliaakikoille, vaikka sen valmistukseen on usein käytetty vehnää. Lue lisää täältä. Saatavilla on myös ilman vehnää valmistettuja soijakastikkeita.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT