Annoksia: 3
Vegaanin kanaton kanasalaatti
Marinoidut soijaleikkeet
- 10–12 soijaleikettä
- 4 rkl soijakastiketta
- 4 rkl öljyä
- 1 dl appelsiinimehua
- 2 rkl broilerimaustetta
- 1 rkl agave-, taateli- tai tavallista siirappia
Salaattiaineksia, kuten
- salaattia
- tomaattia
- kurkkua
- paprikaa
Keitä leikkeet ohjeen mukaan. Valuta ja puristele ylimääräinen vesi pois.
Valmista marinadi kannelliseen kulhoon ja painele leikkeet marinadin joukkoon. Sulje kansi, hölskytä ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
Paista leikkeet pannulla kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.
Kokoa salaatti pohjaksi ja revi hieman jäähtyneet leikkeet salaatin päälle. Lorauta päälle oliiviöljyä tai salaatinkastiketta.
Vinkki: Löydät listan vegaanisista salaatinkastikkeista täältä.
Gluteeniton versio: Soijakastike käy useimmille keliaakikoille, vaikka sen valmistukseen on usein käytetty vehnää. Lue lisää täältä. Jos soijakastike ei käy, voit vaihtaa sen suolaan tai kasvisliemijauheeseen.