Kuvassa on lautasella paistettuja vihreitä papuja, oranssia bataattimuusia, kullanruskeiksi paistettuja tofufileitä sekä sinimailasen ituja. Lautanen on vaaleansininen. Sen takana on kulhossa salaattia, pala ruisleipää sekä juomalasi, jossa on vettä. Lautasen vieressä on haarukka ja toisella puolella harmaa lautasliina.
Resepti ja kuva: Reseptin on Vegaanihaasteelle laatinut ja kuvannut Paula Heinonen, Pidempi korsi.Annoksia: 4

Rapeat tofufileet, paistetut vihreät pavut ja bataattimuusi

Nämä tofufileet valmistuvat nopeasti ja ne ovat hyvä tapa tutustua savutofun käyttöön. Tofun pintaan riittää kevyt kerros korppujauhoja, jolloin saat niistä juuri sopivan rapsakoita.

Rapeat tofufileet ovat erityisen hyviä iloisen värisen bataatti-perunamuusin ja paistettujen vihreiden papujen kanssa tarjoiltuna. Lisää lautaselle vielä raikasta salaattia, keitettyjä herneitä ja vaikkapa kaura- tai soijafraichea kastikkeeksi.

Bataattimuusi

  • 1 keskikokoinen bataatti (n. 500 g)
  • 4 keskikokoista perunaa
  • 1 dl kaurakermaa
  • 2 rkl kasvimargariinia
  • 0,5 tl suolaa

Rapeat tofufileet

  • 200–300 g savutofua (esim. Jalotofu, Tofumoon, Yipin, tai Lidl Vemondo)
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl kuivattua tilliä
  • 2 rkl sitruunamehua (noin puolikkaan sitruunan mehu)
  • rypsiöljyä paistamiseen

Paistetut vihreät pavut

  • 300 g vihreitä papuja (pakaste)
  • 1 rkl kasvimargariinia
  • 2 tl valkosipulirouhetta tai 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Kuori bataatti sekä perunat ja pilko ne saman kokoisiksi paloiksi. Keitä pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä noin 10–15 minuuttia. Kaada suurin osa keitinvedestä pois, mutta jätä tilkka pohjalle. Lisää joukkoon kaurakerma sekä margariini ja valmista muusi. Mausta suolalla.

Leikkaa tofu 2 cm paksuisiksi "fileiksi". Pyörittele palat korppujauhoissa. Lorauta paistinpannulle öljyä ja kuumenna. Paista fileitä molemmin puolin niin, että tuloksena on rapea pinta. Mausta lopuksi suolalla, mustapippurilla, tillillä sekä sitruunamehulla.

Valmista vihreät pavut kiehauttamalla niitä ensin nopeasti noin 4 minuutin ajan. Sulata margariini samalla pannulla, millä paistoit tofun ja lisää joukkoon valkosipuli. Siivilöi pavuista keitinvesi pois ja kaada ne pannulle. Paista noin 5 minuutin ajan ja mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

 

Erityisruokavaliot

  • Gluteeniton: Käytä perunamuusiin gluteenitonta kaurakermaa (esim. Elovena tai Fazer Aito) ja fileisiin gluteenittomia korppujauhoja.
  • Soijaton: Tofulle ei ole toistaiseksi saatavilla vastaavaa soijatonta valmistetta. Tofufileiden sijaan voit paistaa esimerkiksi Apetit crispy chick kasvisjauhispihvejä tai Gold&Green vegenugetteja ja maustaa ne halutessasi tillillä ja sitruunalla.
Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles