Parsakaalipestopasta
- 150 g parsakaalinnuppuja
- 300 g (täysjyvä)spagettia
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- 1 ruukku basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl ravintohiivahiutaleita
- ½ pienen sitruunan mehu
- noin 1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- sormisuolaa tarjoiluun
Keitä parsakaali suolalla maustetussa vedessä muutaman minuutin ajan (keitä pehmeäksi, mutta vielä napakaksi). Valuta.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Paahda kurpitsansiemenet kuumalla, kuivalla paistinpannulla.
Yhdistä korkeareunaisessa astiassa basilika, parsakaalit, ¾ kurpitsansiemenistä, valkosipulinkynnet, ravintohiivahiutaleet, sitruunan mehu ja oliiviöljy. Soseuta tasaiseksi. Mausta suolalla.
Sekoita pesto pastan joukkoon. Koristele annokset lopuilla kurpitsansiemenillä, rouhi joukkoon mustapippuria ja lisää tarvittaessa sormisuolaa.
Vinkki: Tässä ruoassa proteiinin lähteinä toimivat kurpitsansiemenet, parsakaali ja täysjyväpasta. Jos kaipaat annokseen enemmän proteiinin lähteitä, paista annoksen kylkeen vaikkapa marinoitua tai savutofua, tai jotain uuden sukupolven kasviproteiinia tai paahda kikherneitä.
Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta pastaa tai papupastaa.