Resepti: Pidempi korsi/Paula Heinonen

Pastavuoka fileesuikaleilla 

 

  • 320 g Hälsans kök fileesuikaleita
  • 150 g pakastepinaattia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ ruukkua tuoretta basilikaa
  • noin 400 g gnocchi- tai pennepastaa 
  • ½-1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 75 g vegaanista juustoraastetta (esim. Porlammin Vege Plus)
  • 2 dl kaurakermaa

 

Ota fileesuikaleet ja pakastepinaatti sulamaan hyvissä ajoin. Hienonna sipuli ja valkosipuli, lorauta pannulle rypsiöljyä, anna sen kuumentua ja kuullota sipulit. Heitä pannulla myös fileesuikaleet, paista niitä pari minuuttia kevyesti ja lisää mukaan pinaatti sekä tomaattimurska. Lisää tomaattimurska tölkkiin noin desi vettä ja lisää pannulle. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio, paprikajauhe ja tuore basilika joko kokonaisina tai hienonnettuna. Laita pasta keittymään ja keitä vähän yli puolet keittoajasta.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mausta fileesuikalekastike vielä suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sipaise sopivan kokoisen uunivuoan pintaan rypsiöljyä. Siivilöi pastasta keitinvesi pois ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Sekoita pasta ja kastike sekaisin uunivuoassa. Jos käytät gnocchi-pastaa ole hellä ettei pasta hajoile. Ripottele päälle juustoraaste ja sen päälle vielä purkillinen kaurakermaa. Paista uunin keskitasolla 30 minuuttia. Jos haluat pintaan enemmän väriä voit lisätä uunin lämpötilaa viimeiseksi viideksi minuutiksi. Anna laatikon vetäytyä hetki ennen nauttimista.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta pastaa. Osa kaurapohjaisista tuotteista sopii keliakikoille, lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soijakermaan.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT