Annoksia: 4
Soijasuikalecurry
- n. 5 dl kuivia soijasuikaleita
- 1 pieni sipuli
- 1 vihreä paprika
- öljyä paistamiseen
- 3 rkl soijakastiketta
- 1 kasvisliemikuutio
- 3 tl vihreää mietoa currytahnaa
- 3 tl juustokuminaa
- 2 tl curryjauhetta
- 1 tölkki kookosmaitoa
- 1 dl ravintohiivahiutaleita
- makusi mukaan chiliä
Keitä suikaleet ohjeen mukaan ja valuta ylimääräinen vesi pois. Silppua sipuli ja suikaloi paprika, voit halutessasi pieniä myös soijasuikaleita. Lorauta reilusti öljyä pannulle ja kuullota sipulit, heitä perään suikaleet ja paista. Lisää seuraavaksi soijakastike, liemikuutio, currytahna ja muut mausteet. Voit lisätä myös paprikan, jos haluat syödä ne kypsennettynä. Kaada kookosmaito joukkoon ja anna porista. Kun curry kuplii miedolla lämmöllä, suurusta se ravintohiivahiutaleilla, tarkista maku ja lisää chiliä jos haluat tulisuutta ja nauti riisin kanssa.
Gluteeniton versio: Soijakastike käy useimmille keliaakikoille, vaikka ainesosaluettelossa on mainittu vehnä. Lue soijakastikkeesta lisää täältä.