Soijasuikalecurry
Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsiAnnoksia: 4

Soijasuikalecurry

Soijasuikaleet ovat edullinen ja hyvin säilyvä tuote, joten niitä kannattaa pitää kaapissa varalta. Hernis-suikaleet ovat niille hyvä vaihtoehto. Ruoan voi valmistaa myös tuoretuotteina myytävistä kasviproteiinisuikaleista, kuten Beanit-härkäpapu- tai Muu-suikaleista. Tietysti myös tofu käy hyvin!

  • 5 dl kuivia soija- tai hernesuikaleita
  • 1 pieni sipuli
  • 1 vihreä paprika
  • öljyä paistamiseen
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 3 tl vihreää mietoa currytahnaa
  • 3 tl juustokuminaa
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1 tölkki kookosmaitoa tai 4 dl kaurakermaa
  • 1 dl ravintohiivahiutaleita
  • makusi mukaan chiliä
  • riisiä, ohraa tai kvinoaa neljälle

Keitä suikaleet ohjeen mukaan ja puristele ylimääräinen vesi pois.

Silppua sipuli ja suikaloi paprika. Voit halutessasi pieniä myös soijasuikaleita.

Lorauta reilusti öljyä pannulle ja kuullota sipulit. Heitä perään suikaleet ja paista.

Lisää seuraavaksi soijakastike, liemikuutio, currytahna ja muut mausteet. Voit lisätä myös paprikan, jos haluat syödä ne kypsennettynä.

Kaada kookosmaito joukkoon ja anna porista. Kun curry kuplii miedolla lämmöllä, suurusta se ravintohiivahiutaleilla. Tarkista maku ja lisää chiliä, jos haluat tulisuutta.

Nauti riisin, ohran tai vaikka kvinoan kanssa.

Soijaton versio: Käytä hernesuikaleita. Vaihda soijakastike kookosaminokastikkeeseen tai käytä sen tilalla maun mukaan suolaa.

Gluteeniton versio: Ohrassa on gluteenia, joten käytä lisukkeena riisiä tai kvinoaa. Jos käytät kaurakermaa, valitse gluteeniton tuote.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles