Yhden astian kikhernekiusaus
Tämä kiusaus valmistuu helposti yhdessä astiassa: täydellisen nopeaa ja vähän tiskiä tuottavaa arkiruokaa siis! Jos kaipaat vaihtelua, kokeile kikherneiden tilalle keitettyjä punaisia tai vihreitä linssejä.
Jos haluat valmistaa ruoan kuivatuista kikherneistä, tarvitset niitä n. 4 dl. Kikherneitä kannattaa tosin liottaa ja keittää kerralla reilusti, sillä ylimääräiset voi pakastaa sopivina annoksina ja käyttää myöhemmin. Lue tarkemmat vinkit palkokasvien käsittelyyn täältä!
Yhden astian kikhernekiusaus
- 2 tlk (á 230 g) käyttövalmiita kikherneitä
- 500 g peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
- 80 g babypinaattia tai silputtua lehtikaalia
- 1,5 rkl curryjauhetta
- 1 rkl sipulijauhetta
- 0,5 tl suolaa (tai maun mukaan)
- (0,25 tl cayennepippuria tai 0,5 tl chilirouhetta)
- 1 tlk (n. 2 dl) kaurafraichea (esim. Oatly tai Pirkka)
- 2–2,5 dl kaurakermaa
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita jäinen peruna-sipulisekoitus sekä kaikki muut aineet yhteen suuressa uunivuoassa.
Paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi mehevän porkkana- tai kaaliraasteen kera.
Erityisruokavaliot
- Gluteeniton: Käytä gluteenitonta kaurafraichea (esim. Pirkka tai Friendly Viking's) tai soijafraichea (esim. Odlygood sour dream) ja gluteenitonta kaurakermaa (esim. Oddlygood tai Fazer Aito).